8 september 2015

Bra idé

I dag har vi varit och pratat med en byggnadsingenjör som ska rita om vårt hus. Hon hade genast en fiffig lösning på vårt halldilemma. Det blir alltså bara en pytteliten utbyggnad och en massa ombyggnad här inne istället. Spännande att vara igång, så där lite mer än i tanken i alla fall.

Men hu vad det är svårt, jag tänkte börja rita upp köket i dag, men fick genast ge upp, har huvudvärk och blev tokig på att allt är så standardiserat ... allt utom vårt kök alltså. Jag behöver exempelvis hitta ett köksskåp som är 30 cm brett, men standardmåtten är 40 och 60. Det är egentligen inte så hemskt krångligt att hitta de rätta alternativen, men jag måste ju veta vad vi vill ha för att kunna leta. Ska vi ha breda eller smala lådor? Ska vi förnya spisen på samma gång och anpassa köksskåpen till den (vår nuvarande är helt ok, men vi använder den verkligen massor, det skulle spara mycket energi om vi hade en med varmluftsugn och induktionshäll, tror jag)? Borde vi satsa på ekologiska (och kanske svindyra) Puustelli eller köra hederligt med Ikea? Finns det andra, bättre alternativ? Det vi behöver är en köksö, egentligen bara det. Redan nu har vi två olika sorters skåp i vårt kök, borde vi byta ut handtagen på dem för att få allting någorlunda lika, eller ska vi blanda hursomhelst? Frågorna är många, min hjärna är trött. Det finns antagligen en massa fantastiska lösningar.

Tidigare i dag efterlyste jag rekommendationer på snabba, trevliga och pålitliga byggare i trakten (via Facebook) och fick in en massa tips, till och med ett från Kenya där min kompis Eva bor för tillfället (tack!). Och via förra inlägget fick jag en hög med tvättmedelstips. Alltså internet är guld när man snabbt vill ha reda på saker. Det är som att ständigt ha en expertpanel inom räckhåll, bara att svischa iväg en fråga så får man svar. Bra idé det här internet.

1 kommentar:

  1. Köksövreskåp är 30 cm djupa, så använd såna på sockel istället, så borde d funka. Övre skåp finns ju i olika std höjder också.

    SvaraRadera