4 september 2013

Så här i zucchinitider...

...tycker jag ni skall prova på den här enkla, läckra soppan som jag hittade på Pias blogg. Synnerligen läckert är det!


Kammobornias squashsoppa

1 gul lök
1 kg squash
smör
1 liter grönsaksbuljong
basilika
salt och svartpeppar
1 dl grädde
1 äggula
riven ost

Hacka löken och tärna squashen. Fräs i en stor smörklick utan att det tar färg. Blanda i buljong och basilika och smaksätt med salt och peppar. Låt sjuda i 5 minuter. Vispa ihop äggula och grädde och häll i soppan men koka inte.
Servera med riven ost. 

 

3 kommentarer:

  1. Överlag är zucchini i soppor en stor hit!! Låter man dem koka sönder lite så ger det liksom lite mer konsistens! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var jättegott! Och snabbt gick det. Gillar skarpt sådana här recept.

      Radera
  2. Fick även ett dunderbra zuccini recept igår :
    1kg zuccini skalad i bitar kokas upp i 2dl vatten 10min.
    Tillägg sedan rivet citronskal av 3 citroner samt saften av fyra citroner. "msk färskriven ingefära och blanda i allt samman med 500g(jag la mindre) syltsocker. Super fräsht t.ex på rostat bröd!

    SvaraRadera