Kammobornias squashsoppa
1 gul lök
1 kg squash
smör
1 liter grönsaksbuljong
basilika
salt och svartpeppar
1 dl grädde
1 äggula
riven ost
Hacka löken och tärna squashen. Fräs
i en stor smörklick utan att det tar färg. Blanda i buljong och basilika och
smaksätt med salt och peppar. Låt sjuda i 5 minuter. Vispa ihop äggula och
grädde och häll i soppan men koka inte.
Servera med riven ost.
Överlag är zucchini i soppor en stor hit!! Låter man dem koka sönder lite så ger det liksom lite mer konsistens! :)
SvaraRaderaJa, det var jättegott! Och snabbt gick det. Gillar skarpt sådana här recept.
RaderaFick även ett dunderbra zuccini recept igår :
SvaraRadera1kg zuccini skalad i bitar kokas upp i 2dl vatten 10min.
Tillägg sedan rivet citronskal av 3 citroner samt saften av fyra citroner. "msk färskriven ingefära och blanda i allt samman med 500g(jag la mindre) syltsocker. Super fräsht t.ex på rostat bröd!