2 september 2013

Monza 1975

Jag har kanske i förbifarten yppat att vi har skaffat husvagn, precis som jag drömde om. Jag hade tänkt vänta med att visa bilder tills vi har pimpat den klart, men äh. Jag kan inte hålla mig. Det kanske kommer bilder sen när den är färdig. Men nu får ni en realtidsuppdatering.


Hittills har jag klätt om sofforna i ljusare tyger (de var mörkblå först) och sytt gardiner (rutiga istället för mörklila och mörkblå) till bakre delen av vagnen. Kvar på listan finns bland annat att byta ut golvmattan (heltäckningsmatta är fruktansvärt opraktiskt med tre barn, lättare med en slät variant man kan sopa av hastigt och lustigt) och kanske att tapetsera den pyttelilla toaletten för att göra den roligare. Vi ska också måla om de blåa detaljerna till en ljusare nyans, den som finns där nu är lite för murrig. Och så ska tavlor och annat krafs upp på väggen, vi ska lägga till en del lampor och sånt. Men den är nog rätt fin redan nu, vår Monza från 1975. Med palmer och allt!

Vår husvagn. En liten, besiktningsfri vagn från 1975.

Framåt ser det ut så här. Liten matplats som blir en dubbelsäng.

Köket har kokplattor, diskho, kylskåp och förvaring.

När man fäller ut allt möjligt ser det ut så här!

Det finns ett klädskåp med lönnfack för vatten och gaskamin.

Barnens säng ser ut så här när den är en soffa.

Så här ser det ut när man stiger in.

Toaletten är världens minsta.

Ja, en bättre och trevligare vagn hade vi nog inte kunnat hitta med vår budget. Och den är så begriplig och lättöverskådlig. Vi premiärsov i den i helgen och det gick riktigt bra. Nästa sommar planerar vi ta den på en långresa. Men vi ska nog prova den flera gånger först så vi lär oss vad som behöver åtgärdas och skaffas, vilka lösningar som är fiffigast och vad det lönar sig att satsa på när det gäller packningen. Har ni bra husvagn- och campingtips?

19 kommentarer:

 1. Besiktningsfri vagn? alltså förstod jag rätt, behöver den inte besiktigas isf. varför inte då? nästa fråga, hur vet man att de är besiktningsfria? :)

  H. en som skulle behöva/söker billig och bra husvagn :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du förstod rätt, den behöver inte besiktigas. Det är äldre och väldigt lätta vagnar det här gäller för, nu minns jag inte om det står i pappren eller om säljarna bara sa att den var besiktningsfri, jag ringde i varje fall till en husvagnsförsäljare och kollade och allt var i sin ordning, men för säkerhets skull tror jag ändå vi kollar att bromsarna funkar som de skall innan vi åker iväg på nån längre färd.

   Radera
 2. Härligt! Väntar på mer husvagnsinlägg. Vi har också ibland lite fantiserat om husbil/-vagn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det börjar med en fantasi... och sen plötsligt hittar man den rätta!

   Radera
 3. Verkligen fin, med hög vill-ha faktor! Kan ej annat än gratulera!

  SvaraRadera
 4. Vilken charmig vagn ni har skaffat er!
  Vi har haft våran husvagn ett år nu och den är definitivt en av de bästa sakerna vi köpt. Vad jag tycker är guld värt att ha, det är ett förtält. Blir lite extra space där man kan umgås, äta, lämna skor och ytterkläder, hänga badkläder och handdukar på tork. Ja det är riktigt bra, så det kan jag rekommendera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ett förtält skulle verkligen vara praktiskt. Måste kolla upp vilka möjligheter det finns.

   Radera
 5. Jag har lite problem med husvagnar, men den här var faktiskt ganska söt.

  SvaraRadera
 6. Ooh, nu blir jag ännu mer sugen! Fast först sku man väl behöva dendär bilen.. :D
  Vi har brukat vistas på svärföräldrarnas båt om somrarna, och är ju van med bilresor från då jag var barn och ung, då bilade vi alltid till farföräldrarna i en paketbil pappa byggt en stor säng till i bakdelen. En husvagn är ju perfekt då man kan haka av den och köra omkring lite lättare också om det behövs.
  O er då. Som de andra sagt, SÅ Charmig!Man får inte vara alltför lång eller bred om man ska rymmas på tuppen där. :D Men annors ser det ju super ut! Väntar också på updateringar!

  SvaraRadera
 7. Helt och hållet underbart!
  Du har inspirerat mej med dina syende och fixande fingrar.
  Nu har jag fixat till det i barnens rum lite grann. Blev mycket finare med lite nygamla mattor och gardiner. (Det kan jag faktiskt sy. Man trycker på pedalen och styr rakt framåt)Det är väldigt skönt att vara kreativ på ett konkret sätt. Stöder helhetstänkandet på bästa sätt.
  När man skriver kan det vara bra ibland att bara tänka som en fållande symaskin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fint Minna! Det känns härligt att förnya ibland, när man orkar och har lust. (Fast jag tror du har en bild av att jag är mycket pyssligare än jag är, för det mesta ligger jag med näsan i nån bok :) Och att tänka som en fållande symaskin är en mycket god idé. Den ska jag anamma!

   Radera