20 september 2013

Trevligheter? Anyone?

Jag har varit grymt irriterad idag. Varför vet jag inte. Jag frågade Caj. Han kom på rak arm på en lista med en massa orsaker. Alla stämde.

 1. Jag är trött
 2. Jag läste mitt manus idag och insåg att de idéer jag haft är alldeles för löst byggda och inte är trovärdiga, jag får planera om, tänka igenom helheten och i värsta fall börja från noll
 3. Så fort jag försöker göra något blir jag avbruten
 4. Jag har motionerat för lite
 5. Jag hade (just då alltså) väldigt lågt blodsocker
 6. Alla i familjen drar fram grejer utan att städa efter sig
 7. osv osv osv
Jag skulle ju gärna vara den där glada mamman som valsar fram, bakar bullar och hittar på bus med barnen. Istället är jag en sur typ som fräser irriterat åt minsta lilla, ligger och läser för att få en stund för mig själv och blir galen när jag måste säga samma sak minst tre gånger innan nån reagerar.

Dagens plus är att jag har kokat äppelmos och bakat en äppelpaj. Samt att jag äntligen sydde en kudde som jag klippte till i förrgår (det tog kanske fem minuter att utföra. Oskojat. Fattar inte varför jag har dragit ut på det.)

Ja ja. Jag hoppas att morgondagen blir bättre.
Under tiden: kan nån berätta något trevligt så jag blir glad?

14 kommentarer:

 1. Nå men här kommer en nyhet:
  (Det är samtidigt en gåta)

  En elefant balanserade på en liten spindeltrååååd. Det tyckte han var så intressant så den gick och hämtade en annan elefant...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svår att knäcka! Inte spindeltråden förstås. Eller tydligen med tanke på hur många verser den sången.. hrm... gåtan har.

   Radera
  2. äsch, blev för svårt att klura ut. Återkommer.

   Radera
 2. Träffade en fin vän ikväll och påmindes igen om hur lätt det är att bara sitta och prata bort några timmar. Förundrad över att man inte gör det oftare.
  Å

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad för din skull! Det är bra att sitta och prata bort några timmar ibland.

   Radera
 3. Träffade en fin vän ikväll och påmindes igen om hur lätt det är att bara sitta och prata bort några timmar. Förundrad över att man inte gör det oftare.
  Å

  SvaraRadera
 4. Jag blir alltid grymt irriterad när naglarna är för långa. Vet inte varför, men efter jag klippt dem känns det i alla fall lite bättre. :)

  Malena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där är ett jättebra tips! Tyvärr är mina naglar redan klippta den här gången (jag trivs inte alls i långa naglar) men det var bra att du skrev ner det ifall nån annan lättirriterad skulle läsa det :)

   Radera
  2. Jag blir lite irriterad på att mina naglar växer så himla fort! Vad ska det vara bra till då jag vill ha dem riktigt korta?!

   Trevligheter. Njae. Blev ensam med barnen,sjuk, då den andra åkte iväg till Puumala för att klättra över veckoslutet. MEN jag märkte att eftersom det inte kommer ljud ur munnen så plingar jag först i en klocka och viskar sedan instruktioner/ärenden. Och de lyssnar! Ja inte alla gånger, beror liiite på ärendet, men mycket bättre än då man bara höjer rösten. Ska kanske fortsätta att viska efter att rösten återkommit också. ;)
   Hoppas det känns bättre idag!

   Annors brukar mitt tips vara att gå ut en sväng, titta på narurens färger, kanske dra upp några ogräs. Alla funkar det säkert inte på, men jag blir lugn på palstan! :) (och är därför irriterad då jag inte hunnit dit på hela veckan. :( )

   Radera
  3. Ganska skönt med tystnad, lugn och ro, låter det som :) Caj åkte också just iväg och klättrade och jag är hemma med tre barn, men idag går det rätt bra. Lovis och Idun leker skola och Edda sover.

   Att gå ut tror jag nog är en riktigt bra idé. Jag har en vision om att börja ställa i ordning trädgården för nästa års odlingssäsong så småningom. Och så har jag läst lite om höstsådd, att så t.ex. morötter och sånt precis när det börjar vara tjäle i jorden, så får man en tidigare skörd följande år. Få se om det funkar...

   Radera
 5. Dagens jess, Diesel gal! :) Och vi ska ut och premiärcampa med husvagnen. Dock hem till natten och sova på gården.

  Ja....det var det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hurra! Två jätteroliga saker! Heja Diesel, heja husvagnspremiären! Ha så skoj :)

   Radera
 6. Den där punkt två är en alldeles fruktansvärd insikt, och ifall du nyss gått igenom det så räcker det gott och väl till för en grundlig och befogad irritation. Det är en nådlös bransch, skrivandet. Själv väntar jag ju ännu på mod och ork att åter bege mig ut på det minfältet.

  Inte så mycket trevligheter att bjuda på idag, men här en gnutta sympati iaf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är hemskt. Tack för sympatin! Jag känner mig så usel och värdelös (när jag inte lyckas få ihop det på första försöket. Hah. Vem tror jag att jag är, det har jag inte lyckats med tidigare heller, jag borde ju ha lärt mig att det sällan går så). Samtidigt vet jag ju att det kommer att ge sig bara jag skriver, skriver, skriver. Så: nästa vecka fortsätter jag. Nu tar jag helg!

   Radera