28 september 2013

Tavelbrist

En av de saker jag aldrig kommer till är att hänga upp tavlor på väggarna. Tänkte på hur dåligt Jeanette Bonnier skulle trivas hos oss (alla som tittade på förra veckans Skavlan minns kanske att hon tycker det är obehagligt att vistas i rum utan konst på väggarna, samt att hon köpte sin första Picasso som tolvåring) och på att jag gärna skulle hitta några fina prints eller vykort som skulle pigga upp väggarna lite. Så: shoot! Eftersom jag inbillar mig att ni har en massa väggprydnadsleverantörstips vill jag gärna att ni delar med er av dem i kommentarsfältet.

(Resultatet av det här inlägget är verkligen win-win eftersom jag antingen får en massa tips eller får känna mig jättenormal då ingen annan heller har finheter på väggarna.)

15 kommentarer:

 1. Vi hade jättemycket tavlor på väggarna tidigare men sen "tröttnade" jag på fullproppade väggar och tog ner allt. Nu har jag dock lust att sätta upp allt igen men har svårt att bestämma var och hur jag ska göra´t.
  Jag har massor med fina tavlor från fd konstskolekompisar mm så det är ingen brist på konst, bara på hängnings-inspiration.
  Så inga tips från mig, tyvärr! haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad lyxigt med konst från folk du känner!

   Radera
 2. Jag har någon tavla i varje rum. I köket kör jag med tavellister på dem ramar med olika prints i och en kort list med mina två favoritkokböcker. Men jag håller med, det är verkligen svårt att hitta något som man vill sätta på väggarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tavellister är ju en bra idé om man ofta vill byta ut konsten, men jag kommer ju inte ens igång med första varvet jag...

   Radera
 3. Vi har en stor tavla i vardagsrummet, och fyra stora canvas tavlor på våra barn. Nå mera tavlor vill vi inte ha. Är super nöjd med mina tavlor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilder på familjen skulle jag gärna hänga upp, det är ett bra tips.

   Radera
 4. Jag har en massa saker att ha på väggen, men tyvärr inga väggar. Så som lägenheten är planerad är vi tvungna att ha våra många bokhyllor mot varenda vägg som finns och resten är fönster. Typ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skicka hit dina tavlor :)
   Nå nä.
   Jag insåg för övrigt att ett stort problem hos oss är våra brokiga väggar, vi har en massa stormönstrade tapeter, så det försvårar valen lite...

   Radera
 5. Hos oss finns foton, inramade barnteckningar/målningar, Erik Bruuns poster på en lax, någon liten grafik av Juha Tammenpää, någon gammal plansch, en underbar båttavla av Peter Borotinskij, en gammal tavla på vårt hus som vi fann när vi renoverade, någon "träskuplturtavla" med fiskar, korsstygnsbroderad bonad, hjorthorn... Mitt tips är att hänga upp en grej i taget, då när andan faller på, och att utgå från den grej du finner i stället för att tänka "vad ska vi hänga här på denna vägg". Saker man fattar tycker för brukar finna sin plats tänker jag :) ulrika kika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det, och en del grejer har vi ju faktiskt hängt upp. Mest gamla skolplanscher. Dem gillar jag. Men skulle gärna variera mig lite.

   Radera
 6. Jag har hängt upp mattor & kartor, mest för att kamouflera olika hål i väggarna. Längtar efter att på loppis hitta en sån där väggbonad med hjortar eller svanar på i sammetstyg...

  SvaraRadera
  Svar
  1. O, det låter spännande med sammetshjortar. Kartor är ju också stiliga.

   Radera
 7. jag spikar upp tavlor lite här och där som jag tycker att det passar. Passar det inte så målar jag över spikhålet. I hallen har vi en stor tavelvägg med alltmöjligt på, tavlor, foton, bilder som jag gillar, hamapärlegrej, ett halsband som är fint. Jag brukar göra tavlor av lite vad som helst, bilder från tidningar, foton på barnen eller fixa till nån gammal tavla så den blir lite roligare. I sovrummet har vi en tallriksvägg. En del av tallrikarna har jag fixat om med virkade kanter eller washitejp eller fixat om bilden mitt på tallriken.

  Så mitt tips nr 1 är: hitta på lite hur du själv tycker! Det måste inte vara tavlor som man hänger på väggen, det går lika bra med en fin pinne eller halsband eller barnens konstverk (som vi har överallt i huset). Jag köper grejer från loppis och gör om dom till tavelramar, som t ex underlägg eller gamla askkoppar eller nåt. Bara att spraymåla dom i rätt färg och sen limma fast en bild på dom. Eller så limmar vi fast bilderna direkt på väggen eller möbeln - funkar lite som tavlor det också!
  Tips 2: gillar man loppis och lite snett och vint så är det superenkelt att göra en tavelvägg! Det är bara att höfta lite sådär när man hänger upp sina tavlor, så det blir ett mer organiserat kaos än strama raka linjer, vilket gör det hundra gånger lättare att hänga upp tavlorna plus att det funkar bra med udda tavlor och tavelramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag började tänka efter har vi nog en del grejer på väggarna. En stor syrengren i vardagsrummet, en del hyllor, en hel del skolplanscher, inramade vykort i hallen osv. Och så har vi väldigt färggranna väggar. Så det är kanske inte så trist här som jag tänkte när jag skrev inlägget.

   Jag håller helt med dig om att man ska göra som det känns! Vi har hur många ramar som helst att fylla med saker, det hänger väl mer på att jag inte har hittat det där jag bara MÅSTE ha på väggen ännu.

   Radera
 8. Jag skulle vilja ha en målning av Sylvia Javén, men har inte kommit till skott ännu. http://sylvianism.blogspot.fi/search/label/PAINTINGS

  SvaraRadera