21 september 2013

En dålig affär

Jag var just en sväng till Blossoms lagertömning. Jag köpte en fin lampskärm och en underklänning från second hand-ställningen. Underklänningen var riktigt fin, mörkrosa och ljusrosa i två lager och kostade 18€, vilket jag tyckte var ett helt okej pris eftersom jag tog för givet att den var av något av de märken som brukar säljas vid Blossom (de flesta andra kläder på ställningen var Odd Molly) och som i vanliga fall kostar rätt mycket. Klänningen passade och jag var jättenöjd med mitt köp ... ända tills jag kom hem, petade bort prislappen och såg att den var från KappAhl.

Jag brukar akta mig för att handla saker av bara farten, i synnerhet på ställen där man kan dras med i något slags köphysteri bara för att saker och ting förmodas vara billiga. Nu hade jag i och för sig väldigt bråttom, Caj skulle bort med bilen och där var massor av folk, så jag skådade inte klänningen i varje söm. Trots detta var varken klänningen eller lampskärmen oöverlagda köp, jag vet att jag kommer använda båda.

Men ändå känner jag mig grundlurad. Främst för att jag har svårt att tro att en underklänning på KappAhl skulle kosta 18€ ens som ny. Men också för att jag verkligen inte hade väntat mig att Blossom skulle sälja begagnade KappAhl-kläder (till överpris) på sin lagertömning.

Sedan börjar jag fundera, vad är det egentligen som gör att man tycker något är värdefullt? Jag har verkligen aldrig sett på mig själv som särskilt märkesfixerad, ofta syr jag kläder själv, handlar på loppis eller på H&M. Ändå fick den lilla lappen i nacken med ordet "KappAhl" mig att känna mig som om jag gått på en nit. Jag tyckte nämligen att klänningen var värd sina aderton euro ända tills jag såg vad den var för märke. En KappAhl-klänning skall inte kosta mycket, en Blossom-klänning är jag beredd att betala mer för, fast jag bevisligen inte ser nån skillnad på dem. Helt idiotiskt.

Kanske det är bäst att fortsätta som jag brukar, med att låta bli att handla kläder. Särskilt lycklig blir jag ju inte av att shoppa, direkt.

6 kommentarer:

 1. Men what.. Det var ju lite lurigt gjort av Blossom det :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag borde väl själv ha haft förstånd att kolla märket innan jag slog till. Men tycker det är fult att begära 18€ för ett plagg som knappast har kostat så mycket ens som nytt.

   Jag hörde av mig dit och de sa att jag får komma tillbaka med plagget om jag inte är nöjd, så vi får se hur jag gör.

   Radera
 2. Urdålig stili...gör de så? Shoppar på kappahl säljer på blossom? Enda ärliga är ju att de inte klippt loss kappahlmärket!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, inte i allmänhet, plagget i fråga fanns nog på en second hand-ställning, så logiskt sett kan det ju nog vara varifrån som helst. Men överprissatt var det verkligen.

   Radera
 3. Lite dåligt gjort av Blossom faktiskt. De har ju inte Kappahls produkter i sitt sortiment annars, så troligen har ägaren själv köpt den å inte ville ha den så passade hon på att sälja den vidare i sin egen lagertömning. Skulle jag vara du, skulle nog påminna om detta åt P när hon själv jobbar i butiken nån gång.
  Har sett i en annan liten butik i stan också att ägaren själv sålt en lampa som hon haft i sitt eget hem. Inte riktigt ärligt det heller...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tog kontakt med butiken och de lovade att jag får lämna tillbaka klänningen, men jag gillar den och vill gärna ha den, bara inte för 18€ som jag tycker är alltför mycket för ett använt plagg från Kapp Ahl...

   Radera