10 september 2013

Dilemman och val

På torsdag, i övermorgon alltså, är det dags för förlagets höstfest. Jag har tackat ja. Jag har en plan för hur det ska lyckas, med bebis och allt. Men nu börjar jag tveka.

Eftersom jag har maten och Edda är liten kommer hon förstås med till Helsingfors, vilket gör att Caj också måste komma med om jag ska kunna gå på fest ensam. Han kommer. Om jag vill. Jag tror också att vi lyckas få barnvakt till våra stora barn om vi pusslar lite (okej, pusslar massor).

Orsaken till att jag hemskt gärna vill fara är att det här är ett av de få tillfällen när jag har möjlighet att träffa andra som är inblandade i bokvärlden. Som Pia och Maija, till exempel. Dem träffade jag förra året. Och Maria, Jenny och Peppe. I år vet jag att jag får träffa Ida-Lina som jag satt bredvid på kursen hela förra helgen. Och Heidi. Kanske Mia. Och en massa andra trevliga människor som jag gillar och gärna skulle mingla med. Dessutom vet man aldrig hur länge det tar innan jag får ut en bok igen. Om jag alls lyckas fler gånger.

Men. Att resa ner till Helsingfors på en blixtvisit tar tid. Det kostar en massa pengar. Jag har inget att ha på mig. Vi ska ha skördefest i helgen och har en del höns att slakta. Edda har rådgivningstid på torsdag. Det blir så trassligt och krångligt att genomföra det här att jag inte vet om det är värt det.

Jag kan ju göra vad jag vill. Det mesta går att förverkliga. Frågan är bara om det faktiskt är värt ansträngningen.

(En annan plan är att jag rätt och slätt bestämmer mig för att inte åka i år och jobbar hårt mitt manus, så kanske jag får ihop en bok och kan gå nästa år istället. Ja, så får det kanske bli.)

7 kommentarer:

 1. JAAAA! Kom! Jag är på väg. Alltså inte för att jag vet ifall jag är ett vägande skäl för "värt det", men en minimal pytteliten detalj som lovar att vara tämligen trevlig. (Vill inte ta i och lova för mycket, så tämligen trevlig får duga.)

  Jag röstar alltså för en avstickare till Helsingfors.

  SvaraRadera
 2. Knepigt såklart, men röstar ändå för att du ska komma! För att ni i princip har fått det fixat, för att det är kul och cool att gå på förlagsfest, för att ni får lite tumistid med Caj etc. Kanske ni kan passa på och hälsa på någon släkting på vägen ner/upp, eller typ shoppa lite julklappar samtidigt, för att ytterligare motivera utfärden?

  Och OM du kommer, kom gärna och säg hej till den lila butiken, är där på fredag 6.20-12 :)

  SvaraRadera
 3. Jag som hade tänkt föreslå att ni testar er husvagn nu! Men förstår känslan precis. Du ska göra så som det känns bäst, blir det för mycket kråkel så är det inte värt det. Om du kommer så finns jag där!

  SvaraRadera
 4. Äsch, vi åker till Frankrike just på torsdagen, annars skulle ni bra ha kunnat utnyttja oss som barnvakter eller vad som helst :)

  SvaraRadera
 5. Gå! Slakta hönsen senare. Jag är i Göteborg så jag missar festen, tyvärrtyvärr.

  SvaraRadera
 6. Vilken tid behöver ni barnvakt på torsdag? Vi är ju hemma här från 16 framåt, L&I får gärna komma hit och leka.

  SvaraRadera
 7. Åh, buhu, jag blir hemma. Efter att ha ältat frågan intensivt hela gårdagen (ja, sånt hinner man med när man är föräldraledig) kändes resan för kråtig trots allt och nu är det för sent att ändra sig. Jag intalar mig att det kommer flera chanser. Måste bara skriva några böcker först.

  SvaraRadera