De blev jättegoda, men tyvärr gjorda helt och hållet på en höft. Jag hade i rågflingor, rågmjöl, vetemjöl, sirap, vatten, salt, lite överbliven havregrynsgröt och pumpafrön. Degen knådades i minst 10 minuter i hushållsassistent och jäste i två timmar (då räcker det med kanske 25 g jäst på 8-10 dl vatten). Sen gjorde jag som jag nästan alltid gör numera: kavlar ut degen (halva åt gången så blir den lite mer lätthanterlig) till en fyrkantig platta och delar in i fyrkanter med en degskrapa, lyfter över på plåtarna, penslar med ägg och strör frön över. 15 minuter per plåt i 200 grader.
Segt det här arma väntandet. Men semlorna ser lyxiga ut :)
SvaraRaderaSegt, segt, segt. Jag börjar ge upp snart. Och då är jag inte ens över tiden, jag är verkligen en mes.
RaderaÅååå vilka semlor, finns det ett recept?
SvaraRaderaDe blev jättegoda, men tyvärr gjorda helt och hållet på en höft. Jag hade i rågflingor, rågmjöl, vetemjöl, sirap, vatten, salt, lite överbliven havregrynsgröt och pumpafrön. Degen knådades i minst 10 minuter i hushållsassistent och jäste i två timmar (då räcker det med kanske 25 g jäst på 8-10 dl vatten). Sen gjorde jag som jag nästan alltid gör numera: kavlar ut degen (halva åt gången så blir den lite mer lätthanterlig) till en fyrkantig platta och delar in i fyrkanter med en degskrapa, lyfter över på plåtarna, penslar med ägg och strör frön över. 15 minuter per plåt i 200 grader.
Raderaoh la laa, måste prova! tack!
RaderaHoppas det blir bra och att du såg jäst-mängden som jag nämnde i ett lite väl sent skede i receptet :)
Radera