19 augusti 2014

Jag tänker högt här:

Jag tycker jättemycket om att lyssna på podcasts, men det är just en sån där sak som jag inte fattar hur jag ska ha tid med. Lika som att andra undrar när jag hinner läsa undrar jag när andra hinner lyssna på poddar. Nå, där har vi förstås svaret, jag kan byta ut läsning mot poddlyssning. Men det vill jag inte. Hellre vill jag ha fler timmar på dygnet så jag hinner med ALLT. Hoppas jag får leva länge så jag hinner ikapp nån gång.

10 kommentarer:

 1. Jag brukar lyssna när jag diskar/lagar mat/kör bil och ibland när jag motionerar. Men håller med, nå speciellt många poddar hinner jag inte följa. För jag vill inte gå miste om de tysta stunderna när man inte blir stimulerad utifrån :)

  SvaraRadera
 2. Att städa samtidigt är ett bra tips

  Katarina

  SvaraRadera
 3. Det finns för mycket för att man ska hinna med allt. Min copingmetod till detta är att jag brukar stanna upp och fråga mig vad jag allra allra helst gör just NU. Och så gör jag det. Och det som blir ogjort accepterar jag bara.

  SvaraRadera
 4. svaret heter dammsugning, diskning, kratta trädgården - jag lyssnar alltid på poddar när jag håller på med sånt där tråkigt!

  SvaraRadera
 5. jag har också en massa sommarprat jag skulle vilja lyssna på. Men blir också trött av för mycket intryck. Så oftast väljer jag att läsa istället. Eller mysa framför teven en lagom lång stund för att ändå hinna läsa... Det gäller att välja, och följa klyschan att vara i nuet!
  Cajsa

  SvaraRadera
 6. Brukar lyssna när jag åker buss mellan Åbo och Helsingfors. Men sen beror det förstås på vilken podd det är frågan om. Vissa kan ju bara få babbla på i bakgrunden för att man inte måste höra varje ord. Andra däremot lyssnar man ju på för att lära sig nåt och då är just bussen superb.

  SvaraRadera
 7. Jag har förstått att de flesta lyssna när de gör andra saker. Min teknik har varit hopplöst omodern och jag har inte fått det att fungera, men nu med min nya Fairphone kanske det kommer att funka bättre. Om jag inte börja bära omkring min 11" laptop som en freestyle från 90-talet....

  SvaraRadera
 8. Jag kan lyssna om jag är ute och går, eller när jag diskade på landet var det perfekt (hemma har vi lyxig diskmaskin). Men jo, det tar bort lästid eftersom jag ofta lyssnar under bussresor också. Kan dock peta på telefonen medan jag lyssnar, så kanske har jag avklarat internet då och kan koncentrera mig på böcker väl hemma..?

  SvaraRadera
 9. Jag har också svårt att hitta en tidpunkt för att lyssna på podd. Nån gång har jag gjort det när jag varit ute och promenerat, men kanske borde passa på när jag donar med hemmasysslor.

  SvaraRadera
 10. Alltid när jag städar, hänger o viker tvätt och liknande hushållssysslot. Nu har jag dock haft så bråttom att jag inte hunnit städa, så jag har hur många poddar som helst olyssnade.

  SvaraRadera