28 april 2014

sommartider

Eftersom jag sitter och jobbar på bibban och eftersom jag har störts av en högljudd typ som verkligen inte tar hänsyn till de övriga biblioteksbesökarna grävde jag fram ett par öronproppar ur min väska.

Epic fail.

Jag sover alltid med öronproppar. Min kropp uppfattar därför insättning av öronproppar som en signal för att det är natt och dags för sömn. Resultatet är alltså att jag sitter här på bibban med hängande ögonlock, en hjärna som gröt och noll idéer i skallen. Eller jo en: att cykla hem och ta en tupplur.

Zzzz...

3 kommentarer:

 1. Vad skönt att se att man inte är ensam som alltid sover med öronproppar. Jag är helt beroende. Det är så skönt att plugga in öronpropparna djupt i öronen när man går och lägger sig. Blir så tyst och skönt när propparna expanderar i öronen. Har jag inte propparna i öronen så ligger jag och stör mig på alla små ljud. Vaknar också väldigt lätt. Med öronproppar så somnar jag direkt och sover mycket djupare när jag vet att jag inte kommer att bli störd av ljud på hela natten.
  Jag har också öronproppar när jag pluggar. Koncentrerar mig bättre då och lär mig snabbare. För mig är det en vana så jag blir inte trött på dagen av att sätta in propparna. Däremot somnar jag direkt på kvällen när jag pluggar in propparna.

  Vissa dagar kan det bli rätt många timmar med öronproppar. Både hela natten och nästan hela dagen när man tentapluggar. Ibland blir jag dock lite öm i öronen av att ha öronproppar har du något tips på sköna öronproppar främst att sova med?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min favorit är Bilsom, mjuka, gula i stl S. Jag har väldigt små örongångar, så det är inte mycket som funkar bekvämt för mig heller, men de här är ypperliga!

   Radera
  2. Tack för tipset. Ska ta och testa de öronpropparna. Jag har också väldigt smala hörselgångar. Brukar dock inte vara nått problem för mig att få inte propparna däremot så spänner det och gör ont i stället. Upplever dock mest detta när jag sover på sidan med öronproppar. Ibland kan det nästan vara så att det gör med ont i öronen efter att man har tagit ut öronpropparna än när de sitter kvar i öronen.

   Radera