2 september 2011

Shopping som intresse

Jag läste ett intressant inlägg på Maricas blogg. Jag inser faktiskt att jag inte känner någon som har shopping som intresse och har faktiskt inte fattat att det är själva inköpsstunden som ger kicken, jag har trott att det är att äga sakerna som har varit grejen. Alltid lär man sig något nytt.

Själv är jag en dålig shoppare. Om jag har beslutsångest (har det nästan jämt när jag skall köpa något nytt) låter jag bli att handla. Att köpa nya skor eller en jacka är en stor sak. Mina enda höst- och vårskor har jag haft sedan 2003, som exempel. Och det kan vara störigt, för sedan när jag verkligen behöver något särskilt, då har jag inget, och det är inte så där bara att hitta det man verkligen vill ha om man är jag.

Ändå kan jag ibland känna att det skulle vara skönt att ha ännu mindre saker (vi har nog ganska mycket trots att vi inte är intresserade av shopping). Att rensa bort precis ALLT vi inte använder skulle kännas befriande.

2 kommentarer:

  1. jo du, det är själva köpandet, ofta skulle jag nästa ha kunnat ge bort grejerna efteråt. Men det är ju också en kompisgrej, en sak man gör tillsammans när man umgås. Jag var ju ganska ung när jag shoppade, ca 20 år. Men idag har jag dessutom som personlig grej att jag inte "shoppar med kompisar" jag dricker kaffe med vänner, jag äter lunch med vänner och jag går i parker med vänner. Inte handlar.

    För när du står i provrummet och är osäker då väger vänners ord tungt. Då tycker man också kanske att det är pikulite snyggare om nån står bredvid och hävdar att du ser ut som guld. Den känslan är dock svår att uppnå hemma igen när ingen står och ger komplimanger. Så jag vill inte vara varken komplimang givaren eller tagaren.

    ps... vi har nog alla förmycket tavara!

    SvaraRadera
  2. Samma här, min mamma har till och med kritiserat mig för att vara dålig på att shoppa. Inte så att hon är nån storkonsument själv, tror bara hon menade jag borde "unna mig nåt" emellanåt. Helst gör jag mig av med mer än vad som kommer in i hemmet. Men det kan vara lite frustrerande att utbudet i garderoben inte motsvarar efterfrågan sen när man väl behöver/vill ha nåt.

    SvaraRadera