24 augusti 2011

Listornas lov

Under sommaren har jag haft flertalet beställningar hängande över mig och flera inredningsprojekt som jag aldrig slutfört. Varje dag har jag tänkt på dessa saker och nästan varje dag har jag låtit bli att göra något åt dem, istället har jag lagt mig ner på sängen med en bok (har läst närmare sjuttio hittills i år. Ja, jag räknar fortfarande och känner mig väldigt effektiv då det gäller att läsa. Not so i andra sammanhang.)

Idag skrev jag ner alla halvfärdiga grejer på en lista. Sedan gjorde jag två av sakerna meddetsamma och kunde pricka av dem. Skönt. Jag har satt betydligt mer tid på att tänka på att göra dessa saker än det slutligen krävdes att göra dem.

Hur kan jag ha glömt nyttan av listor även i privatlivet? Vill man ha något gjort måste man ju skriva ner det på en lista, så klart.

3 kommentarer:

  1. Jag är expert på listor. Det finns ingen chans att jag skulle komma ihåg något annars. Vänjer man sej vid listor så finns ingen återvändo. Allt ska skrivas upp i tid och otid. Bra eller inte bra? Ingen aning.

    SvaraRadera
  2. Jag måste ta in det där. Att känna sig effektiv då det gäller att läsa.

    SvaraRadera
  3. Ett liv utan listor är som en lördagkväll utan Fazers blå och cokis.

    SvaraRadera