31 augusti 2011

Karriären

Jag läste Linns inlägg om karriärångest light, nattetid.

Jag har inte heller nån karriär. Vissa dagar känns det skit. Att andra som gjort mycket färre saker än jag har fem gånger så hög lön, att jag hela tiden gör saker som inte leder till något fantastiskt drömjobb, inte ger mig prestige eller status och inte märks nånstans. Men vänta, det är ju inte sant. Jag märker dem. Och jag måste lära mig att tycka att det räcker. Som Linn är jag så himla nöjd, egentligen. Alla olika, spretiga saker jag gjort har lett till att jag är som jag är, och jag gillar mig. Det är egentligen det som räknas. Att man gillar sitt eget sällskap. Att ens närmaste gillar ens sällskap. Om man själv och andra inte gör det spelar världens bästa karriär väldigt liten roll.

5 kommentarer:

 1. Nej men Malin! Att du gör saker som inte märks nånstans? Nu kan jag inte hålla med. Du har skrivit en bok. Dina skriverier finns med i en tidning varje vecka. Du märks!

  SvaraRadera
 2. jag håller inte alls med om att du inte skulle ha någon karriär. okej, definierar man karriär som = muchos dineros och en massa övertid och avancemang i ett hierarkiskt system så kanske not so much. MEN: herregud kvinna vad du åstadkommer! massor, ju!

  SvaraRadera
 3. Jag skulle mer än gärna vara Malin Klingenberg. Du är fantastiskt rolig med ännu roligare barn och presterar något som folk får glädjas över! Vem gläds nu över någon karriärkvinna som sitter på möten och flyger hit och dit? Mera Malin åt folket!!

  SvaraRadera
 4. Nämen nu hördudu! Vårt barn fick en bok i julklapp skriven av MALIN KLINGENBERG! Är inte det nåt att va riktigt stolt över? Att skriva en bok, det är ju något som många drömmer om, "sen nån gång..", men du har ju gjort det! Dessutom är du mamma, husägare och tuppslaktare och vet inte allt. Ja, formgivare och bokbindare! Grattis till dej :)!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att du är svinbra (läser bl.a. Patrik och pensionärsmakten var och varnnan kväll för Vid och mig själv).

  SvaraRadera