9 oktober 2013

Hann aldrig med det

När jag vaknade i morse var mitt enda mål för dagen att vi skulle städa huset.

Istället sydde jag en klänning (jag blir bättre och bättre på att freestyla vilt, den blev riktigt stilig trots att jag verkligen släppte loss med saxen och nålade så lite som möjligt), gick på massage (det var inte alls så skönt som jag trodde det skulle vara, däremot kändes det bra efteråt), fick besök av självaste Linn Jung (det kändes som att jag skulle vara med i en spännande dokumentär när hon gled in på gården i en yle-bil, i själva verket åt vi bullar, konstaterade att vi är lite oallmänbildade men att det kanske inte är så farligt, samt googlade sotare), bakade cupcakes med Idun (hon ville mest slicka skålen och prata) läste 1/4 av veckans tredje bok, monterade loss tyget på en solblekt barnvagn och tvättade det, målade en hylla (det är ju sånt man ska fixa inför ett barnkalas, alla sexåringarna kommer säkert att bli imponerade och tycka att det är jättefint just där i hörnet), handlade kalasattiraljer (bland annat roliga mini-kazoos som jag tänker mig att vi kan sjunga födelsedagssånger för Idun i), pussade Edda (alltså den ungen blir bara sötare för varje dag. Och det finns inget härligare än att borra in näsan i magen eller halsvecken på henne!) provblåste ballonger (blommiga), rullade kokosbollar (de blev jättegoda eftersom jag satt alltför mycket kaffe i smeten, vilket i värsta fall kan leda till socker- OCH koffeinstinna kalasgäster), doppade marshmallows i smält choklad och strössel (måste vara världens enklaste och snyggaste kalastraktering), diskade och klubbade flugor.

Men städa, det hann jag inte.

2 kommentarer:

  1. Om det är barnkalas ni ska ha så kanske det inte lönar sig att städa så himla mycket före kalaset för man brukar behöva ta ett varv med dammsugaren efteråt. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, fast om man plockar upp ordentligt går det snabbt att bara dammsuga lite efteråt. Då är det skönt, när kalaset är över och huset faktiskt är städat för en gångs skull.

      Radera