27 oktober 2013

Boknytt

Vi åkte till Helsingfors en kort, anonym sväng. Jag skulle på mitt första handledarsamtal och på bokmässan och så skulle jag prata med Pian på Fontana Media om mitt manus. Jag hade så gärna också träffat en massa folk, men det var omöjligt eftersom tidtabellen var tajtare än ett par sextitalsjeans. Jag hann i alla fall prata lite med Mia, Heidi, Linda och Mathias på mässan. Inte illa, inte illa.

I alla fall: handledarsamtalet med hannelemikaelataivassalo gick jättebra, i likhet med de andra på Litterärt skapande är jag mycket tacksam över att nån tar sig an mina texter med intresse och engagemang och får betalt för att göra det, jag fick en massa insikter och är mycket taggad att jobba vidare. Att börja på den här kursen är nog en av de bättre sakerna jag har gjort i livet.

Och så fick jag veta att manuset jag skickade in till barnbokstävlingen för ett knappt år sedan är antaget och kommer ut hösten 2014! Hurra! (Jag läste igenom det i bilen på vägen ner för första gången sen jag skickade in det, och det kändes riktigt bra). Jag vet vem som ska illustrera -jag tror det kommer att bli ypperligt. Det är vissa saker som skall åtgärdas, fyllas ut, flyttas om och fördjupas, men på det stora hela får det vara som det är. Tänk! Min tredje barnbok. Wohoo!

Ja och sen åkte vi hem, stannade på Ikea och botaniserade bland köksskåpen och bestämde oss för vilka vi skall ta och sen grät Edda från Tammerfors till Lappo fast vi gjorde allt (stannade, ammade, bytte blöja, tröstade, sjöng, fläktade, lät henne vara, pajade henne på kinderna... you name it). Eftersom problemet antagligen var att hon hade obekvämt i bilstolen var det bara att försöka pausa med jämna mellanrum och uthärda. Jag är inte särskilt pigg på flera långresor med bil just nu, kan jag meddela. Pust.

Och euforin när vi slutligen, klockan tio på kvällen, kom hem och jag fick lägga mig i vår säng, alltså på riktigt, det var nästan den puraste formen av lycka jag nånsin upplevt. Jag älskar vår säng. Den är bekvämast av alla sängar. Jag sov så gott. Och nu ska jag alldeles just gå och lägga mig igen och sova lika gott igen.

Men först ska jag äta ett äpple och titta på Solsidan.

17 kommentarer:

 1. Och härligt!!! Grattis till antagningen! Hurra hurra!

  SvaraRadera
 2. Hurra! vad roligt med ytterligare en bok. :)

  SvaraRadera
 3. "Säg ja till livet"
  Fredde.

  Visst var det ljuvligt när Fredde vägrade skjuta hjorten och istället stod upp för sin feghet. Äntligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag BLUNDAR för jag såg första avsnittet igår :) (Okej, jag läste nog din kommentar men fattade inget och väntar med att förstå den tills jag har sett gårdagens avsnitt.)

   Radera
 4. Grattis till dina bokframgångar! :) Men den viktigaste frågan- sängen! Vad har ni för säng. Vi har en säng som var bra typ första året men nu har den säckat ihop, speciellt efter min graviditet. Vi har knappast råd med ny nu medan jag är hemma, men man kan ju ändå ha koll på vilken säng som är världsbäst. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi har en Jensen-säng som vi köpte från Stemma för flera år sedan. Den är så skööön! och har hållit formen jättebra. Det lönar sig nog att satsa på en bra säng, så fort jag sover nån annanstans än hemma inser jag hur mycket jag har vår egen säng att tacka för gällande rygghälsa. Vänta inte för länge med att byta ut den, prioritera det om det går!

   Radera
 5. Nu minns jag inte om jag har sagt det här redan men om inte, tips för bilresa med bebis som inte vill vara i bilstol: Att lägga sig med bröstet över bebisen och amma. Det är så fruktansvärt obekvämt men vad gör man inte för att få en nöjd bebis, så gjorde jag under Danmarksresan. Trodde inte att det skulle vara möjligt men det fungerar, åtminstone med vår bilstol trots att den är fastspänd och trots att jag inte har jättelånga bröst, (de blev säkert några cm längre under vår resa) :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag har ju ganska långa bröst, så det borde gå (NÄR JAG INTE HAR NACKSPÄRR), men Edda har börjat krångla med amningen också, så det funkar inte heller alltid som tröst nu mera. En envis typ, den här vår trea. Men bra tips annars. Ska definitivt testa det om det går.

   Radera
 6. Det finns så många begåvade kvinnor - och du är en av dem! Grattis!

  SvaraRadera
 7. Hurra, säger jag också! Heja dig! Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och hurra, Pia! KRAM själv! :)

   Radera
 8. Så fin boknyhet, ser hemskt mycket fram emot den boken!!

  SvaraRadera