20 oktober 2011

Godnattet

Innan vi lägger barnen har vi en bestämd ritual som vi följer. Den avslutas med att vi säger God natt, sov gott, jag älskar dig, dröm om det finaste du vet... och så hittar vi på något ganska äckligt. Typ en kokt potatis. En näsa med snor i. Eller annat. Det är själva skämtdelen av det. Caj hittar alltid på jätteroliga saker.

Sen kommer den seriösa varianten där man verkligen försöker tänka ut vad den andra gillar och skulle kunna tänkas vilja drömma om.

Lovis favorit är när jag beskriver ett hobbyrum med oändligt mycket pysselsaker som hon får använda fritt, samt en BARNSYMASKIN (hennes heta önskan) som hon får sy på.

Iduns bästa drömönskan är bland annat en famn som man får vara i hur länge som helst. Hon har en annan också men jag kan inte för mitt liv komma på vad det är just nu.

Ikväll, på telefon, fick jag höra det här.
Lovis sa: dröm om det finaste du vet. En... lax. Från Strandcamping.
Idun sa: dröm om det finaste du vet. En bokhylla. Med jättemycket böcker. Som du får ligga på sängen och läsa. Och ligga och sova.

Mmm. De känner mig. Speciellt Idun.

7 kommentarer:

 1. Helt <3 ljuvlig ritual!

  Mippe

  SvaraRadera
 2. Det är mysigt och viktigt med ritualer, tror jag!

  SvaraRadera
 3. Dootro miin har en barnsymaskin till salu. Intresserad? Alltså den fungerar men är av modell mindre.

  SvaraRadera
 4. Berätta mera! Tror du att en femåring kan sy på den? Vad kostar den? Har den spolar och sådant? Är den hel? Lovis skulle ju gå i taket om hon fick en sån. Och snart är det jul.

  SvaraRadera
 5. Den är intakt. Funkar. Har under- och övertråd. Kan inte backa men är i annars en miniatyrsymaskin. 10€ vill dootro ha.

  SvaraRadera
 6. Vi kommer och tittar på den någon dag innan den 24.12. Priset låter utmärkt, men jag vill se hur den fungerar så att jag kan bedöma om hon är mogen för den eller inte. Yes! :)

  SvaraRadera
 7. Låt mig veta när ni vill kika på den. Dootro miin har satt den i loppiskorgen, räddar den därifrån tillsvidare.

  SvaraRadera