6 oktober 2011

Den ultimata husmodern

Som den effektiva supermorsan jag är tvättar jag barnens utekläder ikväll medan de sover. Barnens utekläder. Medan barnen sover. (Are we clear?) Som den energisparande, praktiska husmodern jag också är kastar jag hastigt in tamburmattan på samma gång, eftersom den marinerats i hönsskit (antagligen) och lera (definitivt) den senaste tiden.

När jag sedan inte ens glömmer att hänga upp tvätten utan samvetsgrant plockar den ur maskinen inser jag: den knallrosa hallmattan var från Tiimari (Indien?). Den. Hade. Aldrig. Tvättats. Förr.

Färgen på Lovis även tidigare röda utedräkt har intensifierats. Hennes gröna mössa är plötsligt smutsrosa. Helt okej.

Men Iduns turkosa halare. Den. Den kommer aldrig mera att bli sig lik.

(för tillfället försöker jag i panik att tvätta den en gång till i vårt universalmedel GALLTVÅL, men jag tvivlar på utkomsten av det experimentet.)

Nu lägger jag mig och läser på sängen  i sedvanlig ordning iställetför att plocka undan i köket/försöka ordna upp efter vår massiva flytt på tre av nedrevåningens fyra förvaringstätaste möbler (vilka behövde tömmas inför flytten).

Ciao

3 kommentarer:

  1. Jag känner igen det där. Fast senast förstörde jag ett nytt tyg. :-( Då hittade jag att det finns en "lapp" som man kan slänga med i tvättmaskinen och som suger upp färg från nya tidigare otvättade plagg/tyg/grejer. Men man ska ju ha koll på om det finns nåt som kan släppa färg i tvätten för det fungerar inte i efterhand. Det har jag också prova. Jag hitta "lapparna" bland tvättmedlen någonstans. Men visst harmas det när man är så duktig så man klantar till det!

    SvaraRadera
  2. Dr. Beckmann har hittills räddat mina färgade maskiner. Tror pulvret heter typ "Värjäytymien poistaja" och finns bland specialtvättmedlen.

    SvaraRadera