22 maj 2014

Varmt i hjärtat

Som ni förmodligen anat vid det här laget ska vi flytta till Mariehamn (jag tror inte att ni är dumma men det vore å andra sidan förmätet av mig att ta för givet att ni känner till alla detaljer om mitt liv).

Barnen kommer att börja i Ytternäs skola. Lovis i tvåan, antagligen i en klass som redan finns och som vi kommer att få besöka om ett par veckor, Idun i en alldeles ny etta som man inte kan besöka eftersom barnen i den klassen går i förskolan, och gör man som här i stan är gruppsammansättningen en annan nu än i höst. Min personliga plan var att Lovis kanske kan hälsa på i sin klass och Idun får träffa sin lärare när vi kommit till Åland (sommarlovet börjar en vecka senare där).

Men så i morse hörde Iduns blivande klasslärare av sig. Hon hade skrivit ett personligt välkomstmail riktat direkt till Idun, gjort en liten film där alla de blivande klasskompisarna vinkade till henne och bifogade också ett foto av sig själv så Idun skulle känna igen henne. Så otroligt snällt! Idun blev jätteglad, vi riktigt såg hur det pirrade i henne av iver. Nu har hon sett filmen många gånger. Och jag blev så rörd av omtanken.

Iduns skolstart kan ju inte bli annat än bra när hon får känna sig så välkommen och påtänkt redan innan vi ens har flyttat.

9 kommentarer:

 1. Vilket trevligt sätt att välkomna en ny klasskompis! Känns bra också i ett mormorshjärta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Och nu har du sett filmen också, så du vet vad jag pratar om!

   Radera
  2. Nä, den missade jag ju! Ni får ta med paddan då ni kommer!

   Radera
 2. Hej, angående kliande, röda, svidande, fjällande, spruckna och allmänt hopplösa ögonlock och ögonvrår så tänkte jag dela med mig av mina försök. Jag har i flera år haft likadana besvär. Jag har prövat med, oljor, krämer, kortison,protopic osv. Jurlique ögonkräm hjälpte att hålla huden fuktig och det blev bättre men inte bra. Nu fick jag nyligen utskrivet Locoid och denna gång har jag smörjt 2ggr per dag i snart en vecka och nu äntligen verkar något hjälpa. Fick rådet att i två veckors perioder smörja och sedan pausa.har testat kortison krämer tidigare men de hjälpte inte då. Hoppas du får bukt med dina ögon problem. Mvh: A-L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant! Det är lite bättre för tillfället, men om det blir så illa igen som det var här ett tag ska jag gå till läkare och då tänker jag fråga upp om Locoid och se om jag kan få ett recept på det. TACK för tipset! Hoppas dina ögonproblem försvinner för gott!

   Radera
 3. Jag vill gråta lite, så fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, jag fick precis samma känsla!

   Radera