23 maj 2014

Älskar och sörjer

Jag älskar att det är varmt och jag njuter av den ljumma vinden och av häggdoften och av naturen som exploderar ut i grönska och av alla våra träd på tomten. Och samtidigt sörjer jag att vi lämnar vårt paradis precis när det blir som bäst och flyttar in till en stad (vi passar bättre på landet tror jag). Och så sörjer jag att jag missar en massa ljuvliga ljusa varma timmar då jag kunde ligga i skuggan med en bok eftersom vi packarpackarpackar, det tar ju aldrig slut det här. (Fast idag har jag till min oerhörda mallighet organiserat och packat ner ALLT i barnens rum utom deras kläder. Och det vet kanske ni som har pysslande barn att är en megabedrift. Jag fyllde två stora sopsäckar med gammalt pyssel, hittade som sagt kopiösa mängder försvunna hårband, sorterade kritor, färgpennor, tuscher, papper, pysselböcker, pärlor i timmar och det känns så skönt att ha det här gjort.)

4 kommentarer:

 1. Åh, sentimentaliteten. Jag kan så väl förstå. Sen när ni väl är där vecklar alla nya spännande situationer ut sej, och jag är säker på att ni får en suverän sommar på nytt ställe också. Det är mycket modigt att packa ihop sitt liv! (Och som du kanske minns, så brukar jag ju själv faktiskt försöka efterleva ett vältuggat ordspråk: Lyckan står den djärve bi! För det stämmer.) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Lyckan står den djärve bi har länge varit ett av mina favoritorspråk också, jag minns att jag till och med antecknade det på latin i mina tidiga tonår (audaces fortuna juvat) bara för att det skulle få ännu mer pondus. Jag tror källan var ett asterix-album). Det är kanske bra att vara sentimental och lite ledsen nu så kan jag gå all in sedan när vi har flyttat. Kram till dig med!

   Radera
 2. Men Malin, om det är någon årstid som det passar bäst att flytta till Mariehamn så är det sommaren. Mariehamn är en ljuvlig sommarstad - jag jobbade och bodde där en sommar för ganska länge sen. Resten av året på Åland ställer jag mig lite mer tveksam till, men sommaren är härlig där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det återstår att se. Här lär vara mindre snö än på fastlandet. Och DET är rätt bra för mig som avskyr att skotta :)

   Radera