30 maj 2014

Coola killar

Härom dagen kom Lovis och Idun hem från en av sina kompisar och berättade att de hade lekt en jättekul lek. "Vi lekte coola killar", berättade de. "Vi rökte och snusade" (cigaretterna utgjordes av salta pinnar och snusdosorna var mariekex, snusprillor fick man genom att bryta små bitar och köra upp under överläppen). "Ja och så hade vi coola namn också", berättade de vidare. "Vad hette ni då?" "Jag hette Suomi", sa den ena. "Jag hette Ei och vår kompis hette Mitä", sa den andra. Hahaha. Jag tycker namnen är fenomenala. Suomi och Mitä. Det låter ju faktiskt jättetufft när man inte tänker på betydelsen.

6 kommentarer:

 1. Roliga flickor! Det är bra att leka med sådana tuffa saker så att man inte behöver göra det i verkligheten. Jag gjorde också så i min barndom och kanske därför har jag inte haft något behov att röka en cigarett i hela mitt liv. Namnen låter nog tuffa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också lekt att pinnar har varit cigaretter och att tuggummi har varit snus. Det kan nog vara rätt bra att testa sånt med ofarliga alternativ :)

   Radera
 2. Otroliga namn. Man anar att de känt sig hotade på något vis, av Suomi, Ei, och Mitä. Som när jag drömde om mitt livs revansch i samma ålder, att få kasta en snöboll rakt i HARRIS öga... (Den önskan finns tyvärr på kassettband.) Hanna K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det mest handlar om att ALLT låter coolare när det är på ett annat språk. Yo, Mitä. Haha.

   Radera