28 maj 2014

Glas, glas, glas

Jag hinner inte med internet just nu, kan ni tro? Eller ja JUST NU hinner jag, en liten stund, men det är mest för att en av mina kompisar uttryckte ett starkt missnöje över att jag aldrig uppdaterar bloggen nuförtiden. (Hej hej Marcela!) (Min frånvaro har å andra sidan gjort att jag faktiskt har haft något att komma med när jag har träffat folk de senaste dagarna.)

Caj åkte ner i sällskap med vår vän Kitti (Lundagård-Ajas man, alltså) och vårt 19m3 stora flyttlass som nu är på plats (inklämt i ett rum i bostaden i väntan på att vi får flytta in, vilket sker senast 1.7 men antagligen runt midsommar). Vi har fått så otroligt mycket fin och värdefull hjälp i och med den här flytten, jag är alldeles rörd! Vi var en massa folk som packade i bilen i måndags på kvällen, lite på tio om jag minns rätt, och nu när jag har varit ensam med barnen har en massa andra vänner ryckt in och hjälpt till med skjutsande av barnen (jag är utan bil) och annat som blir onödigt bökigt när man är ensam med tre barn i ett hus utan den vanliga utrustningen. Alltså ÅH. Ni är så snälla och jag tycker så mycket om er. Tack!

Jag har mest packat, ordnat, putsat, städat de senaste dagarna och hängt med barnen. Om ni bara anade hur mycket smuts som dyker upp när inga saker är i vägen. Jag säger då det. Dessutom har jag insett hur otroligt mycket fönster vi har här i huset. Inte nog med våra vanliga fönster, nej, de är bara 15 till antalet...  Så här:
Köksskåpen är av frostat glas, hyllorna är av glas, de stora matrumsskåpen är av frostat glas med glashyllor, alla dörrar i huset utom toalettdörrarna (fyra) har glas i sig, vi har två väggar som är byggda av gamla båthusfönster  med 24 glasrutor i varje, i Lovis rum finns tre skåpdörrar med glas, vi har ett fönster ut från vår garderob mot trappan... ja, ni fattar galoppen. Glas överallt. Som ska putsas. Tur att det sällan behöver göras på en gång, som nu. Och faktiskt skulle jag välja att ha det precis så här om jag fick välja igen. Det är så ljust och fint här, och det skulle det antagligen inte vara om alla nämnda fönster var gjorda av hela träytor.

2 kommentarer:

  1. Hej hej malin😃 Va roligt att läsa nå nytt😊 nåra dagar kvar tills ni far,kommer att sakna er!,men jag kommer att följa bloggen varenda dag😊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt med en kommentar av dig, anonyma Marcela :) Nu har du kanske läst om våra katastrofer. Det går både bra och dåligt här på Åland. Barnen älskar det!

      Radera