1 februari 2013

Hick och spark

I morse vaknade jag av att vår bebis hickade en lång stund. Och när jag kom från jobbet och lade mig ner på sängen började den böka runt väldigt mycket och Caj lyckades för första gången känna hur den rörde sig. Åtta gånger!

Vissa stunder är det extra magiskt att ha en bebis i magen.

9 kommentarer:

 1. Härligt! Jag går som i ett rus bara vid tanken på att jag snart kommer att känna sparkar. Efter tre missfall känns det både magiskt och overkligt att ha kommit så här långt, idag 18+3.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad glad jag är över att ni fått behålla bebin den här gången! Hoppas du snart känner rörelser, det blir ännu verkligare när man märker att nån bökar omkring därinne!

   Radera
  2. Ljuvligt, ljuvligt. Foten som sticker ut och rumpan som svänger och lilla armbågen. Minnet sitter kvar i kroppen.
   Jag älskade de där sista veckorna. Och förväntan och avfärden och förlossningen och den nya människan som faktiskt är en helt riktig människa..
   Lyckan och kärleken.

   Radera
  3. Jag har ju långt kvar till de där sista veckorna när man vet vad som är huvud och fötter på bebin. Men den här krabaten är aktiv. Det är alltid en lättnad att känna livet i magen och kunna ana att allt är okej.

   Radera
 2. då jag väntade maya och vikarierade på nån skola ett par veckor blev det alltid ett partytrick vid 13-tiden då bebin började hicka. magen full av händer från alla håll. och sen hickade hon alltid vid 13-tiden då hon kom ut också.

  hanna k

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig hur spännande det måste ha varit för barnen med klockan ett-hicket. De här hickorna är så svaga än att de inte syns på utsidan av magen. Jag njuter av alla rörelser jag känner än så länge.

   Radera
 3. Jaaaa, nu kommer jag ihåg att graviditeter är annat än BARA insomnia - det där är ju för härligt. Rena magin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ljuvligt, underbart och härligt. Till och med fast bebin sparkar mig rakt i urinblåsan ibland.

   Radera
 4. Härligt! det bästa med att vara gravid ju!

  SvaraRadera