11 februari 2013

Jag längtar

Jag längtar efter att få sova en hel natt. Jag har sovit så otroligt dåligt den senaste veckan att jag faktiskt bad om sjukledigt idag för att få sova i kapp. Framgången är tveksam. Huvudet dunkar, nacken är spänd och för det mesta ligger jag bara envist och blundar, utan att sova. Men jag intalar mig att det i alla fall är bättre att vila än att vara uppe och göra saker.

Jag längtar efter våren. Jag längtar efter att kunna sitta ute, som det är nu (med foglossningen) kan jag inte ens ta en promenad, och det gör säkert att jag sover ännu sämre. Men när det blir varmt och soligt kan jag sitta alldeles stilla och andas. Det skall bli skönt.

Jag längtar efter jordgubbar. Färska jordgubbar och glass.

Jag längtar efter att få träffa vårt barn. På många sätt känner jag mig mer förberedd på känslorna den här gången än de tidigare. Första gången visste jag inte alls hur det skulle kännas att vara mamma, andra gången fanns en viss oro för att kärleken inte skulle räcka till... men den här gången vet jag ju att hjärtat växer för varje barn och att det är helt okej att det tar ett tag innan man lär känna en ny familjemedlem.

Jag längtar också efter (ork) att skriva. När jag är så trött som jag är nu finns ingen energi alls över till att skriva eget, varken blogg eller bok. Jag saknar det.

Vad längtar du efter?

20 kommentarer:

 1. Jag längtar efter att livet ska vända till det bättre igen. Jag längtar efter att jag ska få någon nytta av det här som folk säger åt mig - att jag är så klok när det gäller relationer. Jag längtar efter någon som stannar hos mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad tungt med sömnlöshet. Hur orkar du?
   Klokt att be om ledighet och sköta om sej på bästa sätt ändå.
   Tuffa tider.Kraft och sömn sänder jag dej.

   Radera
  2. Anonym: jag hoppas också att du hittar en som stannar. Det går inte alltid så snabbt. Men man behöver bara träffa rätt en gång, som tur.

   Radera
  3. Minna: Tack! Jag orkar olika bra. Men jag har en man som inte kräver något av mig och barn som inte tycker det är så konstigt att jag alltid ligger och vilar.

   Radera
 2. Jag längtar också väldigt mycket efter våren. Eller ens lite gammalt gräs som kommer fram under isen. Jag längtar också efter att jag ska bestämma mig för olika saker. Men annars försöker jag att leva i nuet så gått det går.
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju fiffigast att leva i nuet. Men ibland kan lite längtan och fantasi vara bra, om man är trött på allt det där vita.

   Radera
 3. Längtar också efter ork. Våran minsting har vänt på dygnsrytmen och känner mej mera död än levande när klockan ringer på morgonen och det e dags att skicka äldstingen till skolan. Tror jag håller på att bli gammal...

  SvaraRadera
  Svar
  1. O ja, jag förstår dig. Hoppas att er lilla bebis snart vänder tillbaka på dygnet så du orkar. Kanske du kan ta tupplurar längs med dagen?

   Radera
 4. Skrev ett inlägg om vad jag längtar efter för några dagar sen, och det är en härlig vårvinterdag i fjällvärlden med skoter. Det är vad jag längtar efter :)

  SvaraRadera
 5. Just idag längtar jag fruktansvärt efter vår resa i slutet av april.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En resa! Lyckost! Jag förstår att du längtar.

   Radera
 6. jag längtar efter våren...takdropp...snödroppar...jag längtar just nu att dagen är här då uppsatsen är klar...
  jag hoppas att du får sova...gravid och lite sömn är ingen bra kombo..
  kram Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och solen! Den syns allt oftare. Men den känns så konstig och obekant, tycker jag. Lycka till med uppsatsen och tack för de uppmuntrande orden!

   Radera
 7. Åh. Jag säger bara: det går över. Du kommer att sova igen.

  Du vet att jag vet. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att du vet. Tack! Jag sov bra i natt. Önskar hett en likadan natt till! Och en till!

   Radera
 8. Jag längtar efter att vara ensam hemma. Vilt gissat har jag kanske varit det 4-5 timmar sedan vår dotter föddes för 14 månader sedan, varav högst hälften sedan vi flyttade till vår nuvarande bostad i oktober.

  Jag längtar efter möjligheten att se film och teater.

  Jag längtar efter skrivretreat. Några vänner i någons sommarstuga. Dåligt väder. God mat. 2 000 ord om dagen. Min sista möjlighet på ganska länge kommer nog att dyka upp lite längre fram i vår.

  Och ibland ska jag medge att jag tycker att det ska bli skönt när barnen flyttat hemifrån, trots att alla inte ens är födda än. Men till och från är det lite motigt. Det har varit skönt att läsa dina vittnesmål om att det blir bättre.

  Allt detta är saker jag kan leva lycklig med ändå. Däremot händer det lite väl ofta att jag längtar efter att en dag ska ta slut och det tycker jag är lite syndigt. Visst finns det förfärliga dagar - begravningar, sjukdomar etc - men en vanlig, frisk dag som man vill se slutet på är en förlorad dag. Det är en dag då livets gåva är bortkastad. Och det är ju rätt synd.

  U.J.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att vara ensam hemma är härligt, och alltför sällsynt när barnen är riktigt små. Jag fick en timme för mig själv idag när barnen och Caj var på gympa. Och det blir bättre, som jag har sagt. Det blir så pass bra att man saknar barnen när de är borta för mycket.

   Det är absolut synd om man vill se slutet på en helt vanlig dag. Men mest av allt är det ett tecken på stor trötthet. Nästan varje morgon när jag stiger upp tittar jag längtansfullt på sängen och tänker på hur skönt det skall bli att gå och lägga sig igen.

   Radera
 9. Jag längtar efter lite lugnare tempo i livet. Och det blir bra för vi alla har sportlov nästa vecka. Hoppas att du blir bättre snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt med sportlov! Ett lugnare tempo i livet är något man måste roffa åt sig, för ingen ger det åt en självmant, tror jag. Så BRA att du också får sportlov. Ha en fin vecka!

   Radera