10 februari 2013

Maran

Jag vaknade i morse med hög puls och panikslaget hjärta.

I drömmen var vi nånstans utomlands vid en teater eller ett operahus. Barnen sölade och Idun kom inte när vi sa att vi skulle åka iväg med bilen. "Om du inte kommer nu så åker vi utan dig" sa jag, och eftersom jag inte brukar komma med tomma hot kände jag att vi behövde köra bilen framåt några meter så att hon skulle förstå att det var allvar. Men vi sveptes med i trafiken och Idun blev kvar. Caj försökte svänga in till vägkanten, men vi fick inte stanna nånstans och måste ta en liten omväg på några tiotals meter innan vi kunde svänga tillbaka för att hämta henne. När körde förbi infarten till operahuset igen stod Idun utanför dörren i sin röda halare och sin pippimössa och spanade efter oss med ett alldeles förkrossat och övergivet uttryck i ansiktet. Hon fick syn på bilen och sprang rakt ut över vägen  för att hinna i fatt oss... och hamnade rakt under en paketbil. Och dog.
Och jag dog av sorg.

Jag vet att det bara var en dröm, jag vet att vi aldrig i hela världen skulle få för oss att köra iväg med bilen för att visa att vi menar allvar, och ändå börjar jag nästan gråta när jag tänker på hur hemskt det var att ens mardrömma en sån sak.

Så just nu känner jag mig extra tacksam över att barnen sitter tryggt i en koja i Lovis rum och läser böcker, helt ovetande om de fasor som utspelar sig i deras mammas undermedvetna om nätterna.

4 kommentarer:

 1. Men huj! Det är hemskt då de där marorna är så verkliga. Hoppas du blivit av med känslan nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, som tur mattas ju känslan av efter ett tag. Men det är verkligen obehagligt. (Samtidigt som lättnaden är väldigt skön när man inser att det bara var en mardröm)

   Radera
 2. Kanske det är en gravidgrej? För kanske ett par månader sen drömde jag att dottern blev överkörd av en lastbil. Jag fick inte veta om hon dog eller inte, för jag vaknade. Jag kunde se händelseförloppet i huvudet länge efteråt. Ja, ännu faktiskt, men det är inte störande som först efteråt. Fruktansvärd känsla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att du vaknade, men lika obehagligt var det säkert för dig också. Kan bra vara en gravidgrej, något hjärnan gör för att man skall vara förberedd på alla faror så man hinner förhindra dem innan det är för sent.

   Radera