3 februari 2013

Mina söner

I dag när vi satt och prisade Caj över något bra han har gjort sa Idun: "Det var bra mamma att du tog honom. Att du valde honom. Din son!" vilket fick mig att inse att vi kanske aldrig har förklarat för dem vad en son är för nåt. Det är ju inte så aktuellt i vår flickstarka släkt.

Det här bekräftades ytterligare när jag hittade en gammal statusuppdatering på Facebook där Lovis hade läxat upp mig för att jag bara svarade "mmm" när hon pratade med mig. Hon ville nämligen att jag skulle svara "ja min gamle son". Inte heller hon hade koll på det här med söner.

(Idag kom vi för övrigt på en lustig incident för några år sen när vi hörde Lovis fråga ut Idun om vad hon skulle bli när hon blir stor. "Kanse stuv" svarade hon. Kanske tjuv, alltså. Hahaha.)

6 kommentarer:

 1. Yes, sir! fick jag höra idag av en av ungarna, som menade att sir betyder chef :) Er Idun får slå sig ihop med vår yngsta som också ska bli tjuv, så får storasyrran jaga dom sen för hon ska nämligen bli polis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes sir, jag skall meddela henne vilken liga hon kan sälla sig till :)

   Radera
 2. De är så roliga de där små barnen!

  SvaraRadera
 3. Ha ha!Tack för dagens skratt. Ja , min herre och son liksom.
  Mitt barn svarade en gång på frågan om vad hen ska bli som stor: Mördare.
  Det blev mycket tyst vid julbordet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahahaha. Mördare är snäppet värre. Men det är samtidigt så fördomsfritt att kunna tänka sig precis vilken karriär som helst.

   Radera