24 februari 2013

Nytt för Anne

Eftersom Anne Hietanen både på sin egen och på Peppes blogg har meddelat att hon läst allt som publicerats i den finlandssvenska bloggsfären tänkte jag skriva ett nytt inlägg med henne i åtanke. För jag har på känn att det är mina skrala statusuppdateringar hon egentligen menar när hon antyder att det inte bloggas tillräckligt. Visst Anne, visst?

Således tycker jag det är dags för en ostrukturerad tankekedja om vad som pågår i mitt liv. Det är spännande, det är nervkittlande, det är underbart.

1. Jag vaknade klockan 08.00 av Idun som meddelade att hon "ville prata", varpå hon överöste mig med komplimanger för att få mig att reagera. Men jag var ganska utvilad, främst för att vi gick och lade oss strax efter tio igår kväll och har sovit som stockar.

2. Vi håller på att titta på serien Heroes. Ett avsnitt var så hemskt att jag trodde det var en skräckserie, bland annat för att det slutade med att en odödlig karaktär i serien vaknade upp med hela sin bröstkorg uppfläkt. Men gårdagens avsnitt var riktigt lagom spännande. Det är dock oroväckande att många av dem jag har diskuterat serien med bara har valt att titta på första säsongen. Blir den månne för skrämmande? Eller håller den inte måttet?

3. Det är soligt idag, hela familjen är ute men jag sitter inne. (Inte i finkan, så klart, utan bara i vårt hus.) Varför? Jo för att jag försöker hålla mig så stillasittande eller liggande som möjligt för att min foglossning inte skall ta livet av mig den kommande veckan. Det är rätt trist. Jag hoppas det blir vår snart så att man kan sitta ute utan att frysa fast man inte rör sig.

4. Jag har betalat räkningar idag och gått igenom mina mail. Jag hade många hundra av de senare och nu när jag har tröskat klart har jag bara fyra kvar i min inkorg. FYRA! Det känns som om mitt mailkonto genomgått en Feng Shui-sanering.

5. På tal om Feng Shui läste jag hur ett sovrum med bra energiflöde skall se ut:
 • En dörr (vi har tre)
 • Sparsamt med genomfart (vårt sovrum är ett genomgångsrum)
 • Ett fönster (vi har tre, ett som leder ut, ett som leder till toaletten -det är frostat- och ett som leder till mitt arbetsrum)
 • Inte snedtak eftersom det "trycker ner energin" (vi har snedtak. Rakt ovanför våra huvuden när vi sover).
Hahaha.

6. Punkt fem kunde eventuellt förklara varför jag har sovit dåligt. Men den senaste veckan har jag sovit gott trots den undermåliga Feng Shuin. Jag tror att förklaringen är en helt annan: det verkar finnas ett direkt samband mellan min förbättrade nattsömn och att jag inte äter godis och bulla på kvällarna. Jag har alltså sovit som en kung i över en vecka, utom att natten mellan fredag och lördag. Och hör och häpna, min teori håller måttet, för i fredags hade jag provsmakat det jag bakat till Tovas kalas på lördag och sen vaknade jag klockan 4 och somnade inte om på en och en halv timme. Så nu skall jag fortsätta att låta bli sötsakerna och att sova gott.

Efter att dessa rafflande nyheter har nått era ögon hoppas antar jag att er söndag har fått ett uppsving utan like. Over and out.

13 kommentarer:

 1. Hurra! Just vad jag suktade efter!. Kan man få dylika rapporter flera gånger per dag? Skulle uppskattas väldigt mycket. Nå, nu skall jag inte vara girig. Så jag tackar å det hjärtligaste.

  Min favorit: "...men jag sitter inne. (Inte i finkan, så klart, utan bara i vårt hus.)"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppades att du skulle bli glad över denna livsviktiga information. Nu kan jag pusta ut.

   Radera
 2. Märkte också sambandet mellan socker och sömnlöshet men också socker-foglossning! Värken i bäckenet/korsryggen var som bortblåst när jag höll mej bort från allt sött (jah...nå inte helt bortblåst, men iallafall mindre socker mindre foglossning :)).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just så! Ännu ett bevis. Däremot har foglossningen snarare blivit värre sen jag slutade äta bulla hela tiden... antingen behövs socker för min foglossning eller så skulle hela mitt bäcken vara i upplösningstillstånd om jag inte hade lagt av i tid.

   Radera
 3. Feng shui, ja. Om man inte har några dörrar eller fönster alls måste det ju vara huippens!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé. Egentligen borde vi inte alls ha gjort ett personalakvarium av lådan som Mecki gav oss, jag borde ha smugglat hem den och sovit i den istället.

   Radera
 4. Jag har sett alla säsonger av Heros och tyckt om dem alla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra Nora, då finns det hopp. Jag hoppas det blir ett nytt avsnitt ikväll när barnen har somnat.

   Radera
 5. hej hej, nu trilla jag in här via Anne och märkte att du också e gravid (av foglossningen att döma) :) hemskt mycket grattis till det! Kanske vi prickar samma månad? Ha de fint!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis till dig också! Mitt i allt är vi på BB samtidigt. Det skulle inte vara första gången jag träffar en bloggare i korridoren på BB.

   Radera
 6. Tyckte denhär artikeln var väldigt intressant gällande foglossning!

  http://www.babyvarlden.se/Gravid/Komplikationer/Ska-man-bara-sta-ut-med-smartan--Varannan-kvinna-drabbas-av-foglossning/

  hoppas det lättar snart för dig!

  H,
  Nina (Maria N's lillbää)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den där har jag också läst och tänkt på nyligen utan att orka leta fram den, så tack för länken! Samtidigt som jag läste önskade jag lite att jag bodde just i Sundsvall med tanke på foglossningen. Annars trivs jag bra här.

   Tack för att du hoppas på min lättnad, Nina!

   Radera
 7. Orsaken till att jag (och troligen flera med mig) bara sett första säsongen av Heroes (egentligen tror jag att jag sett andra säsongen också) är att manusstrejken i Amerikas förenta stater inföll mitt i säsong två och serien slutade tvärt. Lång väntan men inga nya avsnitt.

  Efter det trodde jag faktiskt att hela serien lades ner men såg nu att det faktiskt finns fyra säsonger.

  SvaraRadera