21 mars 2012

Sött och nött

När vi var små och hade sommarlov satt Karin och jag och skrev på våra framtida böcker i trädgårdsgungan hemma hos henne. Eller på balkongen hemma hos oss. Vi skulle bli författare, hade vi bestämt oss för. Mellan varven bakade vi lite kladdkaka (som på den tiden hette Fudgekaka och åts med glass eller vispgrädde) eller stekte sockerkaksplättar (något jag för alltid förknippar med Karins mamma).

För några dagar sedan fick jag till min stora glädje ett paket på posten av Karin. Hennes bok Sött och nött har äntligen kommit ut.


Jag är en kokboks-junkie. Jag älskar att dregla över smaskiga recept, botanisera bland lockande bilder och fantisera ihop festmåltider innehållande den ena extravaganta rätten efter den andra.

Karins bok bjuder på en massa nya recept. Nya som i NYA alltså, det är roligt för mig (som har tröskat igenom en hel massa olika receptböcker genom åren) att hitta recept jag aldrig ens vetat att fanns. Eller vad sägs om Hemmagjord kexchoklad med godisfluff? Eller Polkakladd? För att inte tala om Palsternackskaka!

Jag har inte testat något av recepten än, men har läst hela boken från pärm till pärm. För mellan recepten finns personliga anekdoter från Karins loppisupplevelser varvade med fantastiskt fina bilder både på loppisfynd och på bakverk. En bok man kan läsa också när man inte har siktet inställt på köket, alltså. Att den är färgsprakande, liten och har behagligt matta sidor gör boken ännu bättre.

Grattis Karin! Det här har du gjort jättebra. Och jag är så glad över att vi båda lyckades nå dit vi ville när vi satt där om somrarna med flugorna surrande kring öronen och blyertspennorna i högsta hugg medan vi drömde om att få ge ut böcker. Så glad!

5 kommentarer:

 1. Nu blir jag ju lite gråtfärdigt. Tack Malin, vad jättefint.

  SvaraRadera
 2. Jag riktigt ser er framför mej, där ni sitter i Forsby. Jag köpte idag ett ex, rakt ur fönstret i bokhandeln, för att skicka som en glädjeinjektion till en annan nykarlebyflicka som jobbar hårt. Tack för inspirationen!
  Maria S

  SvaraRadera
 3. Ännu en solskenshistoria, me like very mucho. Var får man köpa den boken då. Köpte boken: klara sej på mindre efter ett tips från din blogg. Tack för det.

  SvaraRadera
 4. Jag fick Karins bok i present idag. En härlig bok för ögat. Och snålvattnet rinner!

  SvaraRadera
 5. Tack själv Karin! Både för fina minnen och för boken och för att den var så bra! Vi har testat komapajen nu. Den tog slut väldigt snabbt. Å vad gott det var!

  Maria: Den är ju perfekt storlek också om man vill skicka den på posten. Jag är säker på att mottagaren blev glad!

  Linnea: Kolla på adlibris eller på Schildts&Söderströms hemsida sets.fi

  Mamma: Bra present! Du kan bjuda på något gott när du vill :)

  SvaraRadera