31 mars 2012

Om dagens ungdom

Det var jätteskoj att vara med i Ellens talkshow. Jessika på Bokbabbel, Ellen och jag är alla tre riktiga boknördar, så vi hade väldigt roligt där vi satt i sofforna på scenen. Vi diskuterade tvillingarna-böckerna från vår ungdom, hur många titlar vi plöjt igenom på sista tiden och olika sorters fantasyböcker. Och lite annat, förstås, kvällens tema var trots allt företagande och ambitioner. Jag minns inte hälften av vad jag sade, förhoppningsvis har också publiken förträngt eventuella grodor vid det här laget.

Ellen är en duktig intervjuare som lyckas göra smidiga samtalsämnesbyten och få alla på scenen att känna sig delaktiga i det som diskuteras. Vid ett tillfälle frågade hon vad jag sysslade med på fritiden i Nykarleby när jag var i tonåren och ifall jag tycker att det ordnas tillräckligt mycket aktiviteter för ungdomarna i Jakobstad idag. Jag svarade något i stil med att jag läste, gjorde tidningar och hade hemliga klubbar med mina kompisar och att vi nog inte förväntade oss att någon skulle ordna program åt oss.

Så här i efterhand tycker jag kanske att mitt svar lät lite pretentiöst, även om jag menade varenda ord jag sade. Jag tycker naturligtvis att det är viktigt att det finns vettiga sysselsättningsalternativ och trygga ställen att hänga på. Jag tycker inte, som det kanske lät, att dagens ungdom kräver alltför mycket och att på min tid minsann, då lekte vi med kottar och stenar, typ. Inte så. Så om någon som var där tyckte att mitt svar var underligt, ville jag förtydliga lite.

Efteråt gick vi en sväng till Friends och nördade vidare. Och så lånade jag tre böcker från Ellens proppfulla bokhylla.

3 kommentarer:

 1. hjlp, vilka lovord :D tack! och tusen tack för en supertrevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Så otroligt kul med en live talkshow. Den borde komma på turné till Kristinestad i sommar :)

  SvaraRadera
 3. Ellen: tack själv, jag hade, som du märker, väldigt roligt!

  Hanna: Ja det var en fantastisk idé. Hoppas på en fortsättning till hösten här i j:stad.

  SvaraRadera