12 mars 2012

Lev mer på mindre

Innan vi skulle skaffa höns (nästan ett helt år innan vi kom till skott faktiskt) åkte vi hem till familjen Österåker, Maria, Jenk och deras barn, för att kolla in deras hönor. Det var en vacker höstdag och idyllen var total. Hos Maria och Jenk fanns massor av prunkande trädgårdsland, bräkande får, roliga byggnader med häftiga tak, ett härligt gammalt bostadshus med fina tapeter och så hönorna, då. Och nybakade bullar.

Förra veckan kom Maria ut med en ny bok (tidigare har hon skrivit böckerna Ta betalt och Kvinnor och Kakor) som heter Lev mer på mindre. En lättsamt skriven bok med humor, självdistans och massor av inspiration. Efter att ha läst den fick jag lust att att sätta igång med ännu mer grejer på vår egen gård: biodling och tomater planterade i sopsäckar till exempel. Hoppas vi får ändan ur vagnen även denna gång och faktiskt kommer till skott.

(Och så måste jag passa på att påpeka att min bästa Aja Lund har gjort den snygga layouten. Bakom de stiliga fotografierna står Patricia Rodas.)




Boken kan köpas i de flesta finlandssvenska bokhandlar, direkt av Maria på maria.osteraker@gmail.com eller från adlibris.

4 kommentarer:

  1. Jag blir så sugen på att läsa den. den är så vacker!

    SvaraRadera
  2. Köp den! För alla med trädgårdsland är det en riktig inspirationsinjektion och även om man inte är intresserad av att själv hålla på med självhushållning är boken både underhållande och estetiskt tilltalande.

    SvaraRadera