19 mars 2012

Leka med tanken

Egentligen är jag nöjd och glad.
Men jag leker ändå med tanken på hur det skulle vara att bo i en annan stad. Eller i ett annat land. Jag undrar vem jag skulle vara då. Vem jag skulle träffa, var jag skulle vistas.


Så här är det ofta efter att jag har rest någonstans. Sinnet fortsätter att röra på sig fast kroppen kommit hem. Tanken fortsätter att löpa.

Jag kan vänta ut det.
Eller hänga på.


Jag har i alla fall en resa västerut tillsammans med Idun att se fram emot, vi skall åka och hälsa på min syster och hennes familj i maj, bara vi två. Det är spännande. Vi brukar alltid röra oss tillsammans, alla fyra i familjen. Nu skall vi prova på att göra annorlunda. Lovis och Caj blir kvar här hemma. De skall fiska, säger de. Vi skall flyga, säger vi.

Fast jag fortsätter drömma om de där dramatiska förändringarna. Vi säljer huset, viskar jag. Vi säljer allt vi äger och har och börjar om någon annanstans. Bara för att prova på hur det känns. Caj är med på det mesta. Tur. Jag vill inte ha motstånd när jag drömmer.

I fantasin går det lätt att skyffla det omständliga under mattan (nu tvingar jag mig ändå att tänka på exemplen: visumansökningar, krånglande pappersarbete, bagage som försvinner, jobb som inte hittas, olyckliga barn som längtar hem och sånt).

Ja. Leka med tanken, det får man.

9 kommentarer:

 1. Det här inlägget tyckte jag mycket om!
  "De skall fiska, säger de. Vi skall flyga, säger vi."
  "Jag vill inte ha motstånd när jag drömmer."
  Så vackert!

  Att drömma, fantisera och leka med tankar, det är du expert på, åh, jag vill drömma lite mera tillsammans med dig och arbeta lite mindre, men på söndag, då hinner vi förhoppningsvis flyga iväg en stund!

  SvaraRadera
 2. Ja, Malin vi är ju lite lika med att leka med tanken på flytt :) Det är spännande man vet inte var man hamnar i fantasin. Får se om framtid och fantasi möts i något skede ...

  SvaraRadera
 3. Ljuvligt inlägg. Funderar själv ofta i samma banor. Har tänkt att jag är otacksam eftersom jag har det så bra och ändo drömmar jag bara om stora grejer hela tiden. Nu är barnen tonåringar så nu är det liksom inte lika lätt mera. De skulle inte gilla att flytta. Så kanske jag skulle säga att passa på medan de är små...

  SvaraRadera
 4. Jag (vi) lever redan vår dröm, på riktigt, och det är rätt så fantastiskt. Men man har ju olika drömmar. När ens största drömmar slagit in så är det de små drömmarna som blir stora, morotslandet som skall planteras. Varm kakao på en klippa i Pörkenäs, skriva nya låtar...

  På grund av olika omständigheter i livet så har klyschan lev i nuet, carpe diem osv..blivit en verklighet för oss. Ibland till glädje, ibland till belastning. Dock så kan jag konstatera att har man prövat så behöver man ju aldrig fundera och bli bitter på ålderdomshemmet sen. Vi lever bara en gång.

  “There is nothing like looking, if you want to find something. You certainly usually find something, if you look, but it is not always quite the something you were after.”

  J.R.R. Tolkien / Lord of the rings

  SvaraRadera
 5. Åh jag vet. Jag får ibland en sån oerhörd äventyrslängtan. Är inne i en period med starkare längtan just nu. Tänk att bara flyga iväg till något nytt och spännande, lära sig nya saker, nya kulturer. Att bara vara en obetydlig, anonym liten människa som ingen känner. Att bara andas in en främmande värld. Jag kan blir så trött på vårt samhälle, vill fly, en stund i alla fall.

  Men nåja. Här sitter man då. :)

  SvaraRadera
 6. vi drömmer också ibland, det är så härligt att drömma. Jättefin text du skrivit!

  SvaraRadera
 7. Härligt inlägg! Den känslan kan jag absolut också känna av ibland, att våga hoppa ur allt det vanliga och faktiskt pröva något helt annat.

  SvaraRadera
 8. Du formulerar dina tankar så vackert. Det blir vardagspoesi av det hela. Fint!

  H. Eva

  SvaraRadera
 9. Aja: Jag älskar att hitta på och fantisera och drömma, precis som du! Det blir roligt att ses på söndag!

  Åsa: Ja om vi bara kunde rota oss. Fast att man drömmer betyder ju inte att man är på väg någonstans.


  Linnea: Det är skillnad på att längta BORT och att längta TILL något. Om man längtar bort kanske man inte är helt nöjd med sitt liv, men om man längtar till behöver man inte nödvändigtvis vantrivas. Längtan är en fin känsla, ibland.

  Anton: Det ÄR fantastiskt att få ha det som man vill. Mitt problem är inte att jag har det dåligt utan att jag så gärna skulle vilja göra en massa andra saker också. Allt har sin tid. Men är det något man riktigt drömmer om och längtar efter (som att starta DT, hehe) så skall man nog göra slag i saken, annars finns det nog en risk att man drabbas av ångerdom och ålderdom samtidigt.

  Hanna: Gör det! Det är skönt att se andra saker. Det ger inspiration och mersmak. Och man behöver inte ens åka långt för att inspireras, det vet du ju. Bara att åka några hundra kilometer i valfri riktning kan ta en till helt okända platser.

  Marica: och snart åker ni ☺ Tack

  Sofia: Tack ska du ha. Drömmar är fina!

  Eva: Tack! Vad snällt att du säger så!

  SvaraRadera