28 februari 2014

Vårlov

Det är sportlov. Vi har städat lite på gården, gjort biopremiär (det är faktiskt sant, Lovis och Idun hade aldrig varit på bio förr. Vi såg på Bamse och tjuvstaden), skrinnat i ishallen och simmat i simhallen. Och så har barnen lekt, lekt och lekt. De har varit ekorrar under stora granarna på gården, de har ställt till med dagis där Edda har fått vara dagisbarn och en osynlig typ som hette Niklas var hemskt besvärlig, de har hittat på och övat in en dans med sina kompisar (vi fick bevittna en spontan show en dag), cyklat (!) bjudit grannbarnen på filmkväll (vi poppade mellan 10 och 15 liter popcorn och allt tog slut) och ikväll hade vi en familj bestående av våra goda vänner på besök. Barnen (utom Edda) lekte en lek som hette "Jesu kropp" som gick ut på att de åkte i en rymdraket (i Iduns rum) upp till rymden och landade i Jesus ena näsborre. Sen gick de på upptäcktsfärd. Haha.

Det har varit en riktigt, riktigt bra vecka bortsett från den vanliga sömnbristen. Snöbristen har vi däremot inte lidit det minsta av. I synnerhet inte jag. Tvärtom. Jag älskar att det känns som vår. I förrgår hittade jag knoppar på syrenen. Det finns bara vinster med detta väder. Låt mig illustrera.
Scenario 1: snön kommer aldrig tillbaka och våren börjar jättetidigt!
Scenario 2: snön kommer tillbaka och jag får uppleva våren TVÅ gånger i år.

Och så några bilder på det.
På bio. Bamse och Tjuvstaden.

På skridskobanan. Jag skrinnade också. Det gick bra.

Skylten utanför dörren så att gästerna skulle hitta fram.

7 kommentarer:

 1. Åh va skönt att veta att jag inte är den enda som inte gått på bio med stora W - han är ju ändå sex år. Borde också gå på den där Bamsefilmen, han lär gilla den. :D Vilka söta tjejer du har. Fnissade lite extra åt att Edda fick vara osynligt kompis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men vad BRA att höra för oss också, jag har känt mig lite slö faktiskt. Bamsefilmen var bra och alldeles lagom lång, en timme och fem minuter.

   Radera
 2. Jag och Mira har också varit och sett Bamse och tjuvstaden! Ja, eller i alla fall Mira. Jag sov riktigt gott en kvart där i början.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du är som en nära släkting till oss som somnade under Sagan om ringen, till Jakobs förskräckelse. På något sätt är helgerånet mindre när man somnar till Bamse, tycker jag.

   Radera
 3. Det är väldigt "Malinskt" hos oss just! Vi läser Irene fär n:te gången och så lyssnade jag ääääntligen på ditt Hon som inte rodnar-avsnitt. Gillade skarpt. Visst sade du där att det kommer fortsättning på Patrik & Irene? Vår 7-åring blev lite starstruck när jag sade att jag kan fråga Malin direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fint att jag får vara med i er familj på ett hörn, jag känner mig mycket hedrad. Och du får hälsa så här åt din dotter: Jag håller på att skriva den tredje delen i serien, det är det första jag skall fortsätta med när jag slutar vara mammaledig om mindre än tre veckor. Hittills är det mycket spännande, men det är också mycket jobb kvar. Och så måste jag förstås vänta och se om förlaget gillar det jag har hittat på. Sen en hälsning till dig Pia: jag hoppas hårt på att det blir du som layoutar också den här boken, både Joanna och jag var jättenöjda med vårt samarbete sist! Hoppas jag har sagt det förr. Och det tål ju att upprepas!

   Radera
  2. Åh! Så goda nyheter! Våra kids blev alldeles till sej och började idéa vad boken ska heta. Håll i dej, här kommer fyra förslag: Farmor och det chokladdoftande brevet, Bi-Keps och monstertrucken, Bi-keps får röda hund, Irene och supermojängen som försvann... bara för dej att välja, hihi.

   Vi får hoppas att jag får laya! Så roligt om ni gillade!

   Radera