3 februari 2014

Underbara vänner

Ibland baxnar jag inför mitt liv. Hur kan jag vara så lyckligt lottad?

Som jag har berättat tidigare går jag en kurs i litterärt skapande på ÅA. Det är inte helt enkelt att få allt att löpa smidigt när man har en liten bebis som är beroende av en.

Jag deltar i kursen 6 ggr per år
...vilket betyder att Edda måste komma med eftersom jag ammar henne och eftersom hon är liten och jag absolut inte vill vara ifrån henne mer än nödvändigt
... vilket i sin tur innebär att Caj måste komma med så att han kan vara med Edda medan jag är på kurs
... vilket i sin tur innebär att vi antingen måste hitta barnvakt åt våra stora barn eller ta dem med, det senare är inte är så roligt för nån eftersom det är långa bilresor och det är jobbigt att ensam underhålla tre ungar i olika åldrar i en stad man inte bor i.

Förra gången fick de bo hos mina föräldrar, vilket de älskar. De bakade pepparkakor, klippte pappersdockor och allt möjligt annat som de gillar att göra. Den här gången frågade vi om Lovis och Idun kunde få sova hos Jonas och Saija och Hanna och hos Vicci över helgen. Kom bara, sa de, så vi lämpade av Lovis och Idun hos J&S på fredag förmiddag och hämtade dem hos H&V på söndag kväll. De hade haft SÅ ROLIGT! Kusiner och småkusiner att leka med i alla hus och en massa roligt program (mycket mer än de nånsin hade fått göra med sina egna trötta och lata föräldrar) -de hade skrinnat, ätit en massa festlig mat, varit till Tropiclandia och simmat, klätt ut sig, pysslat, ja allt allt möjligt.

Och jag känner bara en sån enorm tacksamhet för att ha människor i mitt liv som ställer upp för mig. Jag är så glad över att vi har vänner som barnen känner så bra att de inte har en tanke på att få hemlängtan och att de nästan inte ens reflekterar över att vi inte är där trots att de aldrig sovit där förr utan oss (med oss har de sovit över där desto fler gånger på båda ställena, vilket säkert hjälpte mycket).

Det är oerhört tur att kursen är så fantastisk som den är med tanke på hur många som är involverade i mitt deltagande.

2 kommentarer:

  1. Det var så kul att ha L&I här i helgen så de e bara att skicka hit dem igen! (Ni är också välkomna naturligtvis)!

    SvaraRadera