3 september 2014

Skatteåterbäring

Caj: Tänk vad underligt att man blir så här glad över att få tillbaka sina egna pengar som staten har lånat av en helt gratis.

8 kommentarer:

 1. Så sant! Lite vridet är det ju nog att man nästan känner att man FÅR pengar när skatteåterbäringen kommer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp. Fast på ett sätt stämmer det ju ändå eftersom man redan slutat räkna med dem som ens egna.

   Radera
 2. Jag ser det lite mera som att hitta pengar i en bortglömd byxficka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är också ett bra sätt att se det på.

   Radera
 3. eftersom alternativet kan vara att Staten vill ha MERA pengar kan det kännas som en fest när de tagit för mycket. Kanske man kunde be om ett räntepåslag? ( Fast egentligen gillar jag att betala skatt, och lånar gärna ut mina pengar till dom bara de gör som jag tycker. Dvs. slutar tänka så rysligt borgerligt och traska till höger jämt och ständigt.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant så sant. Även jag är ju en kommunist innerst inne, så jag bär inte på nån skattebitterhet alls, jag tycker alla kan betala lite för varandra, faktiskt.

   Radera
 4. Kopierat från skatteförvaltningens sida:
  På personkunders förskottsåterbäringar betalas återbäringsränta. Återbäringsräntan är den referensränta som fastställts av Finlands Bank minus 2 procentenheter. Återbäringsräntan är dock alltid minst 0,5 procent. Återbäringsräntan fastställs årligen. År 2014 betalas en återbäringsränta om 0,5 procent på skatteåterbäringarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastiskt! Det visste jag inte, tack för att du berättade, nu är jag ännu gladare över att jag lånade ut lite pengar :)

   Radera