19 september 2014

Höstfest

Ah, nu har jag fått vara på en snabbresa till Helsingfors. Att flyga gör onekligen att den här ön känns lite mindre perifer, men så där ur miljösynpunkt är väl nog båten att föredra. Nåja.

Det var superroligt! Först hade Joanna (min vän som utöver att vara trevlig och trofast också gör de fantastiska illustrationerna i Patrik-böckerna) och jag möte med vår redaktör Jonna på Schildts & Söderströms. Lukrativt och inspirerande!

Sedan råkade jag snubbla över (inte bokstavligen, hon var på benen hela tiden när vi möttes) min härliga släkting Lena på Akademen, vi gick på kaffe direkt, för det vill man om man får chansen. Efteråt smög jag mig in på toaletten, bytte om och försökte piffa upp frisyren och makeupen lite och sedan gick jag på fest. Tänk om man fick leva ett sådant här jetsetliv lite oftare. Och att man rör sig snabbt när man inte har tre minitanter i släptåg.

Jag fotograferade oregelbundet och oplanerat, en massa fina människor kom aldrig på bild men här är några av dem jag hängde med. Jag gillar verkligen att socialisera med hel- och halvbekanta (för att inte säga helt okända) på dessa tillställningar, det finns alltid massor att prata om. (Det finns också en möjlighet att jag på grund av mitt hemmamammande och mitt ensamma skrivande verkligen tar ut varenda liten sväng när jag har chansen.)

Jessica, Ida-Lina och Mia. Jag föredrar att tro att Ida-Lina hälsar.

Den sprudlande Tahvanainskan

Maria, hemlige Basse och Pia.

Mäster Taivassalo och jag efter ett antal ännu märkligare selfies

Min kära Joanna som ritar Patrik & co. Och jag ja.

Mina hotellföreståndare Ida-Lina och Janne
Jag somnade sent.

Idag: en galen fart. Jag vaknade av mig själv 06.20 (VEM gör sånt dagen efter en baluns? Jag tydligen) och steg upp, klädde på mig och promenerade till flygbussen, checkade in, åt en frukost-i-farten, flög hem, började läsa en fånig bok, blev hämtad av Caj, Lovis och Edda, skjutsade Lovis till skolan, gick med Edda på barnens sångstund, gjorde några jättetrevliga nya bekantskaper, hämtade Idun, promenerade hem, lade Edda, låg på soffan och kliade Idun på ryggen medan jag läste vidare i den där jättefåniga boken, var med om ett par oproduktiva timmar där jag inte har en aning om vad jag gjorde, vilade gjorde jag i alla fall inte fast jag ville, cyklade med barnen till bibban och lånade en 20, 30 böcker, cyklade till sjökvarteren på plåtbröd, åkte hem, nattade barnen, läste ut den där fåniga boken (varför satte jag en hel dag på den? Tur att jag har nya bibbaböcker att kasta mig över), började läsa en ny bok av Frida Nilsson för barnen, tog emot min hårt arbetande make som fått flexa väldigt mycket för att jag skulle kunna åka på fest, och här sitter vi nu och tänker inte gå och lägga oss fast vi borde eftersom man ju faktiskt måste göra något annat än bara susa förbi varandra. Så nu ska vi montera upp projektorn och se på något, tror jag.

Solen lyser ALLTID i Mariehamn när vi kommer hem nånstans ifrån. Också idag.

1 kommentar:

  1. Ojnej! Haha. Det där låter ju jättekul på nåt sätt. Du smyger ut och iväg med FLYGET och hem och kör ett barn till skolan. Lånar tiotals med böcker sen många effektiva timmar senare, efter skolan. Förlagsfesten förlängesedan glömd. Haha. På nåt vis förstår jag tillståndet. Så skruvar jag upp det med 10. Och då blir det det bästa av dig. Kram kusin H

    SvaraRadera