1 september 2014

Rapport från helgen

Så där, nu har jag och Edda sovit på olika orter för första gången, i två hela (och två halva) nätter. Det gick bra, som önskat. Hon har betett sig ungefär som hon brukar och jag har betett mig ungefär som jag brukar när jag reser ensam, inklusive att jag kände mig allt annat än ensam. Redan på fredag träffade jag en massa människor, både planerat (Jenni och Jenny) och oplanerat (Heidi. Johanna, som jag hängde med på stan i flera timmar. Min gamla bekanta Tove och hennes kompis som råkade sitta på cafét jag kastade mig in i på morgonen när båten kom i hamn). Och sedan började helgens program.

Att börja på Litterärt skapande är helt klart ett av de smartare besluten i mitt liv. Jag gillar kursen så mycket. Jag trivs med gruppen, handledarna, allt är verkligen en hit. Jag lär mig så mycket och det är inspirerande att få ta del av de andras texter och tankar och dilemman. (Jag undrar också vad jag ska ta mig till sen när kursen är slut, i maj. Det kommer kännas så ensamt!). Alla som nån gång har funderat på att söka in: gör det! (Kommer ni inte in direkt: sök igen.) Det är en fantastisk kurs. Ja!! (Det där sista var alltså ett sätt att uppmärksamma att jag faktiskt håller med mig själv på den här punkten.)

Och nu, när september har tagit vid har jag tänkt inleda ett hälsosamt leverne där jag bland annat skall sova mycket, skriva mycket och ta många, långa promenader (jag gillar egentligen inte dylika, men om hösten är det ändå något ganska skönt med att vistas ute i skogen och här finns en massa härliga skogsvägar där jag kan komma fram med vagn och allt.) Jag hoppas jag lyckas med min föresats, just nu känner jag mig i alla fall inspirerad att befinna mig i någon form av psykiskt lugn, och njuta av det.

2 kommentarer:

  1. Det var mycket trevligt med träff! Synd att jag inte kunde hänga med er efter torgträffen :)

    SvaraRadera