7 september 2014

Rutt tio och elva

När vi köpte husvagnen förra sommaren hade vi en plan: att åka på europaturné ända till sydligaste Holland för att hälsa på våra vänner Mikko och Penny som bodde där då. Vi skulle packa ihop och åka iväg direkt efter skolavslutningen och vara borta i flera veckor, hade vi tänkt. Men så fick Caj jobb och vi åkte visserligen iväg med husvagnen direkt efter skolavslutningen, men till Åland istället för Holland (de låter lite lika, i och för sig), och för två veckor sedan flyttade Mikko och Penny bort därifrån, så den planerade resan blev aldrig av.

Det fina är att Mikko, Penny, Alva och Nicola flyttade till Stockholm, vilket är supernära oss nu efter vår flytt! Så i helgen åkte vi dit på visit. De har hittat ett helt otroligt ställe att bo på, ute på en ö helt utan trafik och breda vägar. Det tar bara en kvart att ta sig in till centrala Stockholm (10 minuter med båt och 5 med tunnelbana, har jag för mig) men det är inte alls som att bo i en storstad. Om jag skulle bo i Stockholm skulle detta vara mitt idealalternativ. Så mysigt, så fint, så fridfullt och så lugnt. Och ändå så tillgängligt. Mycket inspirerande att se att man kan bo så där också i en storstad (om man jobbar superhårt med att hitta en bostad och har jättemycket tur, alltså, vilket M och P gjorde och hade).

Ännu mer än av den härliga nya boplatsen har vi förstås njutit av det fina sällskapet, alla roliga diskussioner, den goda maten och det fina vädret. Barnen har lekt nonstop (jag slutar aldrig förundras över barns förmåga att bli vänner på ett par minuter, vi kom fram på fredag kväll och nästan genast beslöt sig de tre äldsta barnen att sova tillsammans, vilket de gjorde båda nätterna. Trots att de senast träffats då de var bebisar. Gott sov de och roligt hade de.)

Vi börjar också känna oss ganska erfarna som båtresenärer: vi har sammanlagt åkt med färja (både Silja, Viking och Eckerölinjen) elva gånger i sommar. Och här kommer, hör och häpna, inte en utan TVÅ bilder. Det är extremt sällan jag kommer så långt att jag både fotar och lägger upp bilder på bloggen numera.  (Jag tror jag dånar av beundran inför min egen företagsamhet. Nu måste jag nog vila en vecka eller två)

Våra barn på väg till Tranholmen med båten Ballerina

Alla nio några minuter före vi skiljdes åt.

4 kommentarer:

 1. Alltså på tal om Åland och Holland så var jag på Kanarieöarna ifjol och träffade en tjej på baren. Where are you from, frågade jag och trodde garanterat att tjejen sa Åland och jag bara "Åååland? Är du från Åland? VAD ROOOLIGT!" Tjejen: I am from HOLLAND. Krhm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahahaha! Vad kul! (Det är mycket roligare när en holländare tros vara en ålänning än tvärtom, på nåt sätt.)

   Radera
 2. jag dånar med, vad roligt att se bilder, men mest dånar jag över att det är möjligt att bo så. Tänk att man inte skulle behöva bil, när man bor på landet så förstår man inte riktigt att det ens är möjligt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä jag VET Marica. Redan i Jakobstad är det ju snudd på omöjligt att vara utan bil (om man alls ska kunna hälsa på mina föräldrar, t.ex. det går helt enkelt inte att komma sig dit med buss om man inte sätter några dagar på det). Men jag älskar verkligen det där att man kan bo på en ö där det ÄR FÖRBJUDET med bilar av alla slag. Så himla trevligt.

   Radera