17 november 2012

Status: bentrött

Vi började dagen med att äta hotellets English Breakfast. Bönor i tomatsås, ägg, stekt skinka och en konstig korv. Läcker apelsinjuice, rostat bröd med marmelad och smör, kaffe eller te.Att ta fotografier när jag är på resa är sällan lyckat. Det jag upplever och ser känns oftast platt och meningslöst på bild, och att fota intressanta människor, som jag kanske helst tittar på, känns aningen påfluget. Vi har sett en massa intressant idag och jag har inte bild på nästan någonting. Haha.
Ett fint träd i tre färger. Men hur intressant är det att se på bild?
Idag har vi gått. Gått och gått. Vi har besökt en hel del butiker, och jag har återigen konstaterat att mitt intresse för att skaffa mig flera saker blir mindre för varje år. Och när jag möter människor fullastade med kassar och väskor från olika klädkedjor tänker jag igen på fabrikerna som spottar ut nya saker dygnet runt, och så mår jag lite dåligt över konsumtionens själlöshet. Samtidigt är det skönt att gå omkring på Oxford street där shoppinghysterin pulserar i varje hörn och inse att jag inte längtar efter att shoppa. Jag känner inte att jag behöver en massa saker fast jag ser dem. Hoppas det håller i sig, det är lättare att inte påverkas när man inte ständigt utsätts för shoppingrelaterade impulser.

En fullpackad Oxford Street

Bäst har jag gillat att åka buss och gå omkring på ställen som inte är helt fulla med folk. Vi skaffade var sitt Oyster Card som gjort att vi har åkt massor med buss, bland annat till Notting Hill för att luncha på Books for Cooks, där vi satt länge och njöt av maten och de urläckra bakverken som vi beställde. Jag hittade några intressanta kokböcker som var roliga att bläddra i. Av misstag gick vi in på Portobello Road, och det var hemskt bara för att det var så fruktansvärt fullpackat med folk. Vi försökte nästla oss ut därifrån så fort vi bara kunde. Det gick långsamt.

Sedan promenerade vi igenom Hyde Park, såg några nyfikna ekorrar och försökte föreviga oss framför vattendraget som flöt igenom där. (På två av bilderna Johanna tog av mig såg jag mycket stel och fånig ut, på den tredje skrattar jag skamset över mitt tillrättalagda leende på de tidigare bilderna.)

Jag och Hyde Park. En romantisk komedi i tre delar.
I morgon skall vi besöka Camden Town samt träffa min gamla kör- och Eckerölinjenkollega Jonna som bor i London numera. Det blir roligt. Om vi orkar och hinner skall vi också gå på bio på kvällen och titta på the Perks of Being a Wallflower, jag läste boken tidigare i år och gillade den massor.


6 kommentarer:

 1. Fortsätt med bilder tycker jag! Det känns inte alls platt. Och hälsa Jonna :)

  SvaraRadera
 2. London är härligt. :) Själv tyckte jag massor om Hyde Park.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla parker vi såg var fina. Skulle vara ännu bättre på sommaren eller våren, tror jag.

   Radera
 3. Jag är lite likadan när det kommer till fotandet och sociala situationer. Jag vill inte bryta stämningen eller stundens flow med att ta upp en kamera eller flasha med blixten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt. Då känns det ju som om man plötsligt tycker att det är viktigare att dokumentera än att uppleva. Och det är det sällan.

   Radera