5 november 2012

Ett eget rum

Lovis och Idun delade rum -och under över ett år också säng- ända tills förra månaden. Vi har haft en liten, kallvind på sex kvadratmeter här på övre våningen som isolerades i somras, och inför Iduns födelsedag försökte vi färdigställa den så pass att hon skulle kunna flytta in.

Vi hann inte riktigt till kalaset, men nästan. Tre dagar efter att hon fyllt fem fick hon ett eget rum att rå om. Och hennes engagemang visste inga gränser. Det var så oerhört sött. Hon hittade ett utrymme bakom sängen som passade perfekt för ett gammalt, urtvättat tropicanajuicepaket som hon hade sparat. Lådorna som hennes bästa present discolampan levererades i fick nytt liv: på den ena skrev hon KLEDER, på den andra PJAMAS och de fungerar som förvaring av nämnda persedlar när hon inte använder dem. I en glasburk ovanpå sänglampan tryckte hon ner tre par rena underbyxor för att kunna ta av när det behövs. Och i ett litet, litet kvisthål i väggen stack hon in en tops. Det är hennes mikrofon. I den vill hon helst läsa aftonbönen när tillfälle ges.
Iduns eget rum

Det var så ljuvligt att se den där ivern över att få ha en egen plats där hon får bestämma alldeles själv. (En annan sak som hon bestämde själv var golvfärgen. Tjusigt, eller hur?)

15 kommentarer:

 1. Så mysigt det blev!!! Jag har just fått ett golv rött i skafferiet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter fint! Visst lägger du upp bilder snart?

   Radera
 2. Väldigt mycigt och sött på alla sätt! Vårt yngsta barn fick också en liten egen hörna under trappan. Han är nöjd med den. Jag är ännu gladare för att hans leksaker flyttades från vardagsrummet till hans eget "rum". Skönt!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett eget hörn är ett eget hörn oavsett hur litet det är!

   Radera
 3. Svar
  1. Ja, det är urmysigt, om än lite krångligt att komma in. Dörren är liten och svävar en halvmeter ovanför golvet. Fast det är en charmig detalj det också.

   Radera
 4. Detdär är ett av de finaste rummen jag sett på en tid! <3 Litet men perfekt, en helt egen plats. Det är nåt jag har lite dåligt samvete över, att de våra inte har dendär egna hörnan där de får vara ifred. För ibland vill man ju bara det,stänga dörren om sig.
  Vi har flera discobollar i vardagsrumsfönstret så jag förstår att hon gillade den! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Discobollar är fina. Inte måste man ha eget rum heller, ibland kan det räcka med en egen vrå. Jag fick mitt första egna rum när jag var 11, man kan nog dela länge.

   Radera
 5. Underbart rum, häftigt golv och ordningsam flicka! Härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hennes ordning är mycket lokal och tillfällig, men kreativ.

   Radera
 6. Ser mysigt ut... gillar det gamla bordet under fönstret. Mitt sovrum i gammaldags stil är också något av "röda rummet" med golvplankor målade i rostrött o engelska röda tapeter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är perfekt storlek för Idun, hon är rätt kort ännu. Det skulle vara intressant att se bilder på det roströda och de engelska tapeterna. Det låter fint.

   Radera
  2. Jag kan i något skede framöver filma lite hur det ser ut här och lägga upp på min YouTube kanal och sen sända dig en länk. Kanske i december när jag får städat och ordnat upp lite :)

   Radera
 7. Hej. Jag fick kika på det halvfärdiga rummet när jag hängde på och hämtade Wendy från kalaset. Det blev ju supermysigt! Tack för tekoppen förresten. Ela

  SvaraRadera
 8. Hej Malin! Härligt rum, å så mysigt att Idun inreder själv :)Varifrån skaffade ni discokulan? Linus har en sån på önskelistan. Malin

  SvaraRadera