8 november 2012

Shopparen

Idag började vi göra om innerfönstren till Iduns rum, med den påföljd att det är så kallt där att hon måste sova i vår säng i natt. "Måste". Hon älskar att sova med oss. Så till den milda grad att hon redan nu, kvart före sju, är helt klar att gå och lägga sig, med pyjamas och borstade tänder och hela baletten. Lyckligt leende ligger hon under Cajs täcke och väntar på oss. (Det som är spännande just ikväll är att hon kommer att somna med oss, att hon sover med oss är inget nytt eftersom hon kommer till vår säng i något skede, tre nätter av fyra.. eller fem.)

Ingen gillar att gosa så mycket som Idun. Och jag.
De som är vänner med mig på Facebook har kanske redan sett diskussionen vi hade för några veckor sedan.

Jag: Idun, hur länge tror du att du kommer att tycka om att krama mig?
Idun: Tills jag blir sjutton.
Jag: Vad skall du göra sen då?
Idun: Shoppa!

(Jag blev oerhört överraskad. Hon har aldrig visat ett intresse för shopping förr. Men vad vet jag om hennes inre, gömda djup? Vad vet jag?)

11 kommentarer:

 1. Oj, ni är så fina och vackra båda två :)

  SvaraRadera
 2. Så är det ju! :) Har två sjuttonåringar... Och jo, ni är mycket söta.

  Mippe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, nej! Jag som hoppades på att det bara var något hon sa!

   Radera
 3. Åh, de där fina dialogerna med barn i Iduns ålder. Jag skrev ner så mycket jag kunde och har 2 fulla anteckningsböcker från när mina barn var i den åldern :) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var klokt gjort. Jag skriver upp för lite. Men på bloggen och facebook har jag en hel del, och ett par gånger jag har gått igenom att fört över på ett eget papper så jag skall ha det svart på vitt. Både för min och för deras skull. Kram!

   Radera
 4. Svar
  1. Tack, vilken fin utmärkelse, jag blev jätteglad!

   Radera
 5. Det är rörande att märka hur lycklig Juni är de kvällar hon får somna i vår säng. Nästan så man skulle unna henne det varje kväll!

  SvaraRadera