15 november 2012

I morgon flyger jag!

Idag började jag förbereda resan till London. Jag åker i morgon. Jag är kanske inte ute i jättegod, men tillräckligt god tid. Mina förberedelser har gått smidigt, bortsett från att jag just insåg att jag inte har någon kamera att ta med mig. Familjens nuvarande kamera tar utmärkta bilder men är jättestor, tung, åbäkig och värdefull (jag använder den när jag jobbar) så den ids jag inte ta med, och vår lilla digikamera gav upp strax efter Martiniqueresan (tur att den höll till slutet där, i alla fall!). Det är ingen vits att ta med en kamera som inte kan fokusera. Och att snabbshoppa en kamera känns verkligen inte klokt. Så jag kanske får förlita mig på min iPhone. Upplevelsen av resan är ändå mycket viktigare än att dokumentera den.

Jag har bokat taxi till och från flygplatsen, printat ut alla era utmärkta tips som ni gav i september och kollat hur långa mellanlandningar jag har i Stockholm. Jag har också funderat på att åka till banken och växla lite pengar, det lär ju behövas. Men hur mycket? Och hur varma kläder skall jag ta med? Jag är en frusen typ. Och den stora frågan: skall jag ta med datorn eller inte? Jag hade tänkt lämna den hemma, men eftersom mitt kära ressällskap Johanna landar på Heathrow 2,5h efter mig och vi ändå inte får checka in till hotellet förrän på eftermiddagen tror jag att jag väntar på henne på flygplatsen. Och då kunde jag ju passa på att skriva lite under tiden. Några kapitel eller så (jag skrev faktiskt den där dagen då jag var så bestämd med att jag skulle göra det, men sedan slutspurtade vi med tidningen och jag kom av mig igen.)

Ja och mitt förnyade pass har jag hämtat också. För sist jag flög (hem från Stockholm med Idun) meddelade passkontrollanten att det hade gått ut. Hoppsan. Tur att jag hade körkortet med mig och att det bara var från Sverige, annars hade jag fastnat.


23 kommentarer:

 1. Flyger du till Heathrow? Isf lönar sig snabbtåget in till stan absolut framom taxi! Går på en kvart då det kan ta en timme med bil, beroende på trafiken .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så tar man tuben. Raka vägen in till stan. Kostar ca £4 med oysterkort. Tar förstås längre

   Radera
  2. annars byggs det och repareras varje helg på tuben så kolla läget på http://www.tfl.gov.uk/ innan ni ger er ut på morgon.

   Radera
  3. Kanske vi kör på tunnelbanan i alla fall, det var ganska stor prisskillnad och vi har inte bråttom någonstans. Tack för länken! Var i London bor ni, förresten?

   Radera
 2. Jättebra tips, tack! Det hade jag ingen aning om. Om det går så snabbt kanske jag ändå åker in på förhand. För nu kom jag också på att det knappast finns särskilt mycket att göra när man en gång har hämtat sitt bagage, alla butiker och caféer finns ju bakom säkerhetskontrollerna. Tur att jag har många timmar på mig ännu att lägga upp en strategi!

  SvaraRadera
 3. Ifall du inte behöver jättemycket så har vi £100 liggande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var så sant, jag tror du eller Mia nämnde det, men tyvärr är det för lite då jag skall betala boendet kontant åt min resepartner. Så jag måste ändå till banken. Jag tar allt på en gång då.

   Dessutom har ni ju en god orsak att åka igen ifall ni sparar pengarna :)

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Vi betalade det mesta med visa electron i London, dom flesta ställen tar kort...jag tror inte vi betalade med cash en enda gång faktiskt. Ha en härlig resa! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag ändå måste ta ut kontanter tog jag lite extra, det är alltid trevligt att betala med riktiga pengar i utlandet :) Men jag räknar inte med att det skall räcka till allt, så kreditkortet är nog med!

   Radera
 6. Heathrow express hette tåget! Finns säkert en bra hemsida som jag inte orkar leta fram nu när jag telefonsurfar.

  SvaraRadera
 7. Anders E(goistisk)15 november 2012 kl. 13:05

  Jag är både avundsjuk och trumpen, och nej, jag kan inte glädjas för din skull, JAG VILL OCKSÅ TILL LONDON!!!!

  Glöm nu för allt i världen inte att besöka London Resonator centre på 44, Duncan Street, Apple Store London, och Honest Jon's Vinyl store!

  Var försiktig och fota mycket, finns massa roliga iphone foto-appar som du kan använda för att få bättre bilder.

  Æ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara att åka! :)
   Har du nåt tips på nån bra app?

   Radera
 8. Härligt, trevlig resa! Hoppas du bloggar om den sen för alla oss som lunkar på i novembervardagen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tror inte jag kommer att kunna låta bli att blogga om den...

   Radera
 9. Det var alltså inte Matias, utan Mia som skrev inlägget ovanför... Det BRUKAR vara jag som är inloggad, så orkade inte ens kolla... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha :) Det är lika när vi spelar Wordfeud, jag vet sällan vem av er jag spelar med, men eftersom det står Matias räknar jag med att det är han tills du säger ifrån!

   Radera
  2. Ja, alltså just det där med Wordfeud gör att jag faktiskt skulle ha lust att skaffa smartphone. Fast det är egentligen bara det, och det är kanske inte en giltig orsak. Men just nu har jag inget spel på gång med dig. ;)

   Radera
 10. I morse gick jag med vårjackan öppen när jag vandrade till jobbet så inte allt för kallt.

  Ska ju ligga runt 10 grader hela helgen. 10 grader här känns kallare än 10 grader i Finland dock...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skall nog utrusta mig med varma kläder, ty jag är en frusen typ. Hoppas förstås på fint väder så vi får uppleva de engelska parkerna!

   Radera
 11. Ha en superbra resa och hälsa käraste London <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Minna, jag skall vråla ut din hälsning när jag står på Primrose Hill och blickar ut över staden! :)

   Radera