14 augusti 2012

Nomen est omen

Nu börjar jag njuta av livet lite mera. Tidningen är tryckt, jag har bara två frilanstexter att skriva innan augusti når sitt slut och på söndag kommer tre av mina fina vänner hit på besök. Jag har fått Sh'bamma med min vän Ulrica och kvällssolen sken så fint på terrassen där jag åt en smörgås av bröd som jag äntligen hann baka. Imorgon får jag åka och hälsa på Marica, dit Sara också kommer och i helgen är det Juthbackamarknad.

Och inget är obligatoriskt eller pressande för tillfället. Så allra mest njuter jag av att ligga och stirra in i läsplattan. Så skönt. Så skönt. (Så skönt så jag får ont i nacken eftersom jag ligger i samma ställning i timtal och bara läser.)

Enda smolket i bägaren var att vi hastigt och lustigt beslöt oss för att slakta vår tupp Hindenburg idag efter att barnen hade gått och lagt sig. Han är (var) ung och borde vara vid full vigör, men han har gått dåligt redan i några veckor och idag höll han inte på att komma sig upp när han föll. De andra hade redan börjat hacka på honom. Vi kändes oss nödgade att förkorta plågan.

Fast hans öde hade vi kanske kunnat gissa när vi namngav honom som vi gjorde. Nomen est omen. (Visst har jag berättat att vi har en höna som heter Chicken Kiev också? Vete katten hur det kommer att gå för henne. En vacker dag kanske vi hittar henne i Gadolinia i Åbo, där dylika chickens brukar vistas.)

9 kommentarer:

 1. Trist med tuppen, men måste säga att jag gillar era namn på fåglarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här kommer en komplett förteckning över våra fåglar, de flesta är kycklingar födda i år: Prippi, Prillan, Malin, Milla, Lampe, Ärtan, Lilla Grisen, Kvack, Jessica, Johanna Lundqvist, Lodun, Isak, Kafka, Lillan, Pox och Chicken Kiev.

   Radera
  2. Wonderful. Jag hoppas att de lever upp till sina stolta Nomen. Det finns ju liksom att luta sej emot om man heter Kafka. Och Chicken Kiev har man ju käkat, bl.a. på Gado. Men en höna som är en liten gris? Jag hoppas hönan klarar det, att det inte blir dyra pyskologräkningar.

   Radera
  3. Du har väl hört Opp och ner, ner och opp, grisen gal i granens topp (...) LILLA GRISEN GAL.

   Sambandet gick inte upp för mig (det är Idun som har namngett det, så klart) förrän Caj kom in en dag och sa "Lilla Grisen gol". Haha. Universums pusselbitar föll på plats och saker och ting stämde.

   Radera
  4. Älskar namnen på era fåglar! Haha!

   Radera
 2. Oh, tack för att ni kom. Det var så roligt att ses!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack till dig själv! Det var så trevligt, och nu skall jag blogga om'et.

   Radera
 3. Hej, vi har flyttat DT 8 utgivningsdatum till 22 augusti, vi kör lite vecka vecka nu har Nicken och jag bestämt. Vi har ett rep. bokat tills imorgon bitti i Kaitsor kl. 7.15, men vi startar från Hötorgskiosken kl. 06.00. Ta med block och penna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men se det var ju goda nyheter. Jag gör ju ändå inget vettigt. Varför inte flytta starten till klockan fem, så kan vi göra ett reportage om morgonpigga pensionärer, eller sådana som vill bli en dylik. Ställer du upp?

   Radera