28 augusti 2012

Här rör jag mig idag

Idag är en lugn dag. Jag blir långsamt bättre men är fortfarande trött och slö i huvudet av all värkmedicin.

Idun har lite feber och är hemma från dagis. Caj gör musik. Jag håller på att lära mig ett nytt skrivprogram, Scrivener, som Charlotte tipsade om. Det verkar lovande, men som vanligt tycker jag det är frustrerande att lära mig något nytt, jag vill ju helst sätta igång att använda programmet genast. Programmets tutorial är mycket detaljerad. Scrivener lämpar sig ypperligt för manusskrivande och är mycket billigare än t.ex. Word.

Jag tog en tur runt huset för att visa var jag rör mig och vem jag hänger med idag.


Här ligger jag och läser. Jag älskar vår säng. Skönast i världen.

Här är min syhörna......med färgglada trådar och bandOch här sitter jag och jobbar... Jag måste verkligen få upp något på väggarna.

Ibland tittar jag lite på mina spetsar och sladdar

Här kommer vi snart att börja elda. Brasor. Mm.

Caj sitter vid matbordet och gör musik till en dokumentär


Idun tittar på Totte på iPadden15 kommentarer:

 1. Hörru hör av dig om jag kan hjälpa till med Scrivener på någå vis! Jag körde aldrig någon tutorial, så du kan säkert snart mer än vad jag kan dock... ;) Hoppas du gillar det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det skall jag göra. Jag brukar aldrig köra tutorials utan provar mig hellre fram, men eftersom du varnade att det finns mycket intressant tänkte jag göra det grundligt nu. Det är bra. Men jättetråkigt :) Och jag glömmer ju allt med det samma, men om jag har sett funktionerna en gång kanske jag minns vad jag kan kolla upp sedan i alla fall. Det verkar som sagt lovande, men jag har inte ens provat skriva något i det ännu utan tragglar vidare med instruktionerna. Jag kommer med en utvärdering sedan! Och tack igen för tipset!

   Radera
 2. Skönt att du känner dej bättre! Jag håller också till mest i sängregionen idag, för att jag vill och kan och är trött och för att jag börjat se Greys från början...mest för sista saken:)
  Ha en fin dag!
  /Ann-Pann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mysigt! Njut av Grey's, jag har ju inte sett säsong åtta ännu, den som kom efter att jag harvade mig igenom sju säsonger på raken. Var den bra?

   Radera
 3. Åh den där syhörnan. Så välorganiserat och gemytligt.
  Krya på dej, hörru.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och haha, att det är så där välorganiserat är egentligen mest ett bevis på att jag har sytt alldeles för lite på sista tiden. Det brukar inte vara så där prydligt (och sängen brukar inte heller alltid vara bäddad, så jag passade på att fota när den nu var det).

   Radera
 4. Wow, ni börjar verkligen få vinden att se bra ut! Snyggt! Gillar väldigt mycket ditt arbetsbord, tycker gott du kan hålla väggarna kala.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!Det kan nog hända att det skulle vara helt stiligt utan något på väggarna, men jag vill ha inspiration! Nån snygg anslagstavla vore praktiskt, och några roliga, färgglada tavlor. Det är lite grått och enformigt här, tycker jag.

   Radera
 5. Jag älskar också er säng! Och dörren! Gammal, eller hur? Och egen syhörna -det drömmer jag också om att fixa åt mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Dörren är gammal, jag köpte den av Aja på Lundagård, drog ut en massa gamla spikar och stift, spacklade, slipade och målade den och fäste ett rynkat linnetyg på baksidan. Enkelt och praktiskt. Egen syhörna är nästan nödvändigt om jag skall få något gjort. Men det är verkligen lyxigt, jag minns ännu hur krångligt allt pysslande blev förr när jag måste plocka fram allting skilt.

   Radera
  2. Aha! Dörren är alltså inte ursprunglig, då var jag på rätt dpår :) söker något liknande till vårt sovrum!

   Radera
 6. Jag har inte heller sett åttonde säsongen ännu. Ser den i november när den kommer ut. Det tar ju typ ett dygn:)
  Ann-Pann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur långt har du kommit nu? På första säsongen, menar jag.

   Radera
 7. Ooh så fin säng! Jag sku vilja ha en i svart metall den vackra dagen det ryms en sådan i vårt sovrum (det innebär flytt, för den lilla sängen bredvid vår ryms ingen annanstans i huset). Sängen (på sådär 17 år) vi har nu hatar jag. Det blir en djup grop i mitten och sängen rör sig i vågor då sambon rör sig i sömnen. Min rygg hatar också sängen.
  Din syhörna är också härlig! O den muciserande mannen.;) Sku vilja lära mig spela gitarr innan jag blir pensionär, pappa har alltid spelat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är egentligen inte sängen i sig som jag älskar mest utan det är madrasserna. Om din rygg hatar sängen: köp en ny! Prioritera det framom allt annat roligt, för det är SÅ mycket värt att sova gott.

   Och lär dig att spela gitarr, man behöver inte kunna många ackord för att det skall vara roligt och låta fint. Heja heja!

   Radera