22 augusti 2012

En sorts lättnad

Idag rensade jag ur mitt klädskåp. Slängde några trasiga paltor och fyllde en sopsäck med välgörenhetskläder: några felköp, ärvda kläder som jag aldrig kommit överens med, allra mest sådant jag slutat använda för länge sedan.

När man flyttar ofta kommer den där genomgången av inventarierna naturligt, men när man, som vi, har bott på samma ställe lite längre tenderar sakerna hopa sig. Det är synd. Jag gillar att ha koll på saker och ogillar att grejer jag inte använder tar upp plats. Lättnaden är enorm.

Så dagens tips: rensa bort sånt du inte använder. Utöver att du får bättre koll på vad du har så känner du dig faktiskt lättare om hjärtat. Om du är som jag.

Och sen över till dagens roligaste inlägg som min man har skrivit. Haha.


6 kommentarer:

 1. Jag gick idag igenom skåpet i badrummet. Där finns allt som finns i städskåp, medicinskåp och blöj/barnskåp. Och det var så härligt och få slänga gamla saker och få ordning och reda. Hälften av medicinerna var gamla och så fanns där massa papper/plast och tomma burkar. Och vi flytta hit i november, så sakerna hopar sig snabbt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, de hopar sig. Jag går omkring och intalar mig att vi handlar så lite att vi inte behöver rensa lika ofta, men nog hopar det sig ändå...

   Radera
 2. Jo, borde ta en riktig rensare jag nu också. Men har bokat loppisbord till slutet av september så om inte förr så då blir det storrensning. :) Men visst är det en skön känsla när du får gå igenom allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte haft loppisbord på flera år nu, det är så mycket fixande och ställande att jag hellre har gett kläderna till välgörenhet. Men jag går gärna på loppis och ser vad andra har på sina bord!

   Radera
 3. Håller helt med om rensandet! Jag har mått så bra av att slänga, sälja och ge bort saker iom vår flytt. Att dessutom byta ner sig i golvyta från 120 kvm till 60 kvm är både frustrerande och befriande. Allt måste ha sin plats och man kan inte köpa nya grejer "bara för att de är fina" eller för att man "kan ha nytta av det i framtiden" (oj örk vad jag tillåtit mig själv många sådana loppisköp under åren!). Och det gör mig gott att ha köpstopp!
  Grattis till bedriften med kläderna!
  Kram i övrigt:)
  s

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst är det skönt! Kan tänka mig att det är ännu skönare när man flyttar till mindre, trots att det säkert också innebär en del traumatiska avsked. Fast ni har väl kunnat spara en del grejer nånstans här i landet? Kram och lycka till i nya landet!

   Radera