18 augusti 2012

Juthbackafynden i storleksordning

En liten, lustig brosch i filigran som man knipsar fast i halslinningen (2€)
En vas med plats för en blomma (1€)

Tre vackra glasburkar med text (sammanlagt 5€)

En plåtbricka med blå rosor (2€)
Och vårt paradfynd: gammal apoteksbyrå som vi skall ha i köket (80€)
Caj och jag tog oss två ordentliga turer på Juthbackamarknaden och gjorde några riktiga fynd. Allra gladast är jag över byrån, men den är i sämre skick än bilden visar, så vi måste nog skrapa den, spackla den och måla om den. Rätt mycket jobb alltså. Det blir fint då det blir klart.

Så fick jag träffa trevliga Eva och hennes syster Anna, Aja och Kitti, Christina och en massa andra fina människor som jag bytte några (eller många) ord med.

Idag har vi plockat blåbär och svarta vinbär, rensat dem och kokat sylt. Just nu skulle jag nästan göra vad som helst för en jordkällare. Men det är ju inte direkt något man kan fynda på Juthbackamarknaden.

7 kommentarer:

 1. Vilka fynd! Grattis och hurra säger jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det blev precis lagom många fynd, i lagom prisklass.

   Radera
 2. Vilka fina fynd, brickan minns jag att jag såg någonstans.. Å Riihimäkiburkar för så liten slant, jag avundas dig litegrann.. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lönar sig att bonga dem som helst bara vill slippa sina grejer, och vara ute i så god tid så ingen annan har hunnit först. När vi träffades var vi inne på vårt andra varv, det första började klockan nio på fredag morgon.

   Radera
 3. Fin apoteksbyrå och säkert trevligare med en genuint gammal istället för nytillverkad. Men måste man inte vara väldigt organiserad för att ha en sådan i bruk (?) Menar att ifall man letar efter en sak som till slut visar sig ligga i låda no: 24 så måste det väl väcka en del irritation :)

  Själv bojkottade jag Juthbacka i år. Ford Granada klubben (granada.fi) hade reserverat några platser på entusiastparkeringen men min bil årsm. 1982 visade sig vara för ny trots sina 30 år på nacken. 31 år gamla bilar o äldre är välkomna... så kanske blir det nytt försök nästa år :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker mig att vi nog måste skaffa något slags etiketthållare till byrån, annars kommer vi kanske aldrig att hitta det vi letar efter. Men vägen till en etiketthållare är lång, med tanke på hur mycket jobb som skall utföras innan vi ens kan börja måla lådorna.

   Synd att din bil inte kvalade in, men som du säger, nästa år borde den ju klara gränsen. Vi missade hela entusiastparkeringen i år, men vi måste spana in den nästa gång. Spännande!

   Radera
 4. Åh, älskar, ÄLSKAR brickan!

  SvaraRadera