31 juli 2011

Dag 3 – Mina drömmar

— Mera tid. Det skulle vara det bästa i världen. Jag har hela tiden grejer jag vill göra, men tiden tar slut. Jag sover för lite eftersom jag vill vara vaken. Det finns så mycket roligt att göra. Jag drömmer om att känna mig pigg trots att jag förverkligar alla mina idéer.


–– En stor familj. Det kan gott och väl bli så att vi inte får flera barn för jag vet inte om jag orkar med spädbarnstiden en gång till. Men jag drömmer ändå om att vilja ha fler barn.  Ser med beundran på dem som har tre, fyra eller fem. Men ja, jag vet inte. Den stora barnaskaran är kanske bättre i drömmen än på riktigt. Den är kanske roligare att vara en del av än att vara upphov till.


–– Disciplin att fila på mina egna texter minst två timmar om dagen. Det har jag inte nu. Men oj vad jag skulle åstadkomma mycket mer om jag hade ro och tid att sitta med mina texter.


–– En trädgårdsfixare. Jag älskar vår gård men har varken tid, lust eller intresse att göra den så fantastisk som den har möjlighet att bli. Jag skulle vilja anlita en konsult som också skulle sköta trädgården sedan, så att vi bara får njuta av den.


–– Att alla runtomkring mig får vara friska och lyckliga, förstås. Det kan jag inte låta bli att önska mig.


–– Att jag skulle kunna låta bli att oroa mig för saker.


–– Ett fortsatt varierat liv, utan att jag ändå känner mig rotlös. Att livet av sig själv bryter ny mark, går in i nya perioder, utan att jag behöver jaga efter det. Det är inget självändamål. Men variation är bra, tror jag.

Hittills har livet varit alldeles fantastiskt. Jag ångrar inte något, har ingen period av livet jag vill ändra på. Jag hoppas det kan fortsätta på detta sätt. Men det känns som att utmana ödet att förutsätta att jag skall slippa elände i livet, så jag uppskattar, uppskattar, uppskattar varje frisk och lycklig dag jag får.


Nyttigt att skriva ner drömmarna, svart på vitt.
Vad drömmer du om?

 

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 3 – Mina drömmar.
Dag 4 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 5 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 6 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 7 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 8 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 9 – En bild på ett ställe jag varit på.
Dag 10 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 11 – Någonting jag ångrar.
Dag 12 – Vad jag åt idag.
Dag 13 – Min favoritfilm.
Dag 14 – En låt som får mig att gråta.

2 kommentarer:

  1. månne inte livet ständigt fortsätter att variera sej, så länge man nappar på de chanser och möjligheter som sveper förbi? jag hoppas det, ivf.

    jag drömmer kanske mest om att få ta det riktigt lugn någon gång. bara drischa. samtidigt vet jag att jag blir galen & frustrerad & deprimerad av att inte ha tillräckligt mycket att göra, så det är väl som du säger: vissa drömmar mår nog bäst av att förbli just drömmar.

    SvaraRadera
  2. Hoppas det jag också!

    Det kommer nog en dag då vi kan välja att bara drischa om vi vill. Och då kommer vi förmodligen inte att välja det :) men att ha det där alternativet räcker långt, tror jag.

    SvaraRadera