25 juli 2011

Dagboken.

Jag har haft fullt upp med att semestra de senaste dagarna. Det har varit roligt!

Första delen av min sista semesterperiod gick åt till att förbereda mig inför Gammaldags torg. Jag tryckte och sydde, men mössorna lät jag duktiga Åsa som är sömmerska sy, det tyckte jag att jag kunde unna mig. Skönt. Och så läste jag tre eller fyra böcker. Det var också skönt.

Lördagen var HET! Min snälla moster försåg mig med vatten och jordgubbar och jag hade duk på huvudet, men ändå blev jag smått yr av att stå och sälja i tryckande hetta i flera timmar. Affärerna gick lite trögare än vanligt, på grund att hettan tror jag, men ändå var jag nöjd.

Efteråt ilade jag hem för att ta en dusch, sen for jag tillbaka för att heja på Caj (min man alltså) och Jonas (min bror alltså) som deltog i den årliga beachvolleyturneringen mitt i stan. Vi var många på plats, jag räknade till 19 släktingar i hejaklacken (syskon, kusiner, mostrar, mommo osv.). Jag hade mycket gärna åkt och tittat på Olle Hedberg mitt i natten, men eftersom det inte ordnade sig med barnvakt stannade vi hemma. Jag harmas inte så värst, bara lite.

På söndagen hade jag äran att delta i Spetsgalan, festklädd i min egen brudklänning för andra gången i mitt liv. Det var Sara i Spetsfabriken som bjöd till privat bloggala (hennes blogg är stängd, så jag ids inte länka) och alla gäster ombads klä sig i brudklänning eller motsvarande, flärdfullt plagg.
Alla var så fina. Och så trevliga! Jag var lite nervös på förhand eftersom jag nästan inte träffat en enda av bloggarna tidigare, bara Sara själv när hon och hennes man köpte barnvagn av oss, men allt förlöpte väldigt väl, och jag hoppas det blir flera galor av det här slaget, jag är fortfarande på gott humör idag. (Och i den här åldern (medelåldern?) är det inte så lätt att få mig på ihållande gott humör, så det måste verkligen ha varit en lyckad tillställning!). För att få se FINA bilder skall ni hälsa på i Evas blogg.

På kvällen åkte vi till min mommos villa och Saija (min svägerska) och jag for ut på joggingtur! Vi kände oss svinduktiga eftersom vi joggade fem kilometer i jämn takt. Vi avslutade med ett dopp i Lojlaxviken och en omgång Fortuna med våra män.

Idag har mommo, Saija, Lovis, Idun, Caj och jag plockat blåbär. Vår familj fick ihop nästan en hel hink innan myggorna tänkte förgöra oss, så nu har vi lite att rensa.

Fantastiska dagar. Fabulöst med sommar. Jag önskar att den kunde fortsätta länge, länge...

4 kommentarer:

 1. åh, du din duktiga joggare! igår gjorde jag inte annat än att febrilt mala i mej alla kalasrester jag kunde hitta (med fortsättning idag), men ikväll kom jag mej också ut på kortare tur. och skönt var det!

  SvaraRadera
 2. Vilken dröm att få klä sig i brudklänningen en gång till! Så vackert. Och asduktigt att jogga. Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Det var den vackraste brudklänning jag någonsin sett! En sådan festklänning skulle jag gärna ha...

  SvaraRadera
 4. Sara: Bra gjort. Det är oetiskt att slänga mat. Igår joggade jag IGEN, för andra gången på en vecka. Jag har nämligen skaffat pulsklocka.

  Min bubbla och Sonja: Jo man borde nog klä sig i brudskrud oftare. Min brudklänning är ett snabbt köp från en klädbutik i Gamla stan i Stockholm, ingen skräddarsydd skapelse och kostade bara en bråkdel av vad en ateljéköpt klänning kostar. Men jag har varit väldigt, väldigt nöjd!

  SvaraRadera