30 april 2010

Bildbloggen

Nu har min blogg varit fattig på bilder så länge att jag vill pynta den, så här lagom till valborg. (Lovis har förresten grälat på Idun för att hon inte kan säga Valborgsmässoafton. Jag i min tur grälade på Lovis, för att hon har orimliga krav på sin syster. Sen visade det sig att Idun visst kunde säga det, men att hon retades. Suck)

Efter att ha tutat ut till höger och vänster i många år att jag minsann skall klä mina barn i könsneutrala färger fick jag ge vika när båda döttrarna älskar allt som är rosa, lila, eller som glittrar och glimmar. Nå, det är inte mitt fel i alla fall. De fagra skruderna kommer från mommo, som samtidigt som hon överräckte klänningarna berättade att hon aldrig har köpt något likadant åt oss. Intrycket av dressarna mildras något av den svartvita fototekniken. Hm.


Vi har haft besök av min bror Jonas, min svägerska Saija och min brorsdotter Tova. Barnen tycker det är så fantastiskt roligt med nattgäster att de gärna lägger sig i gästernas sängar så fort tillfälle ges. Mys mys.

Lovis har skrivit ännu en inköpslista. En riktig. Hon är ett geni.


Glad valborg på er alla! Vi skall träffa några vänner (ca 10 stycken) och äta pitabröd med hemlagad kebab, en ny erfarenhet för mig. Borde gå ner och duka eller nåt annat nödvändigt. Eller baka ut pitabröden, förresten. De har jäst färdigt om nio minuter. Häpp.

6 kommentarer:

 1. Sötisar är ni allihopa!

  SvaraRadera
 2. Hihi, vilket mys!
  och framförallt, vilken välgjord inköpslista Lovis!

  SvaraRadera
 3. Glad valborg! Vad Lovis är duktig!

  SvaraRadera
 4. antagligen kommer vidar också att insistera på att klä sig endast i plagg i blått och med bilar och robotar som motiv.

  SvaraRadera
 5. jag var nästan löjligt noggrann med att klä isabel i alla möjliga färger. sedan fick hon börja bestämma själv lite grann. nu är det bara lila och rosa som gäller. jag är överlycklig att jag fått övertygat henne om att ha ens lite randigt i garderoben. egentligen skulle jag inte bry mig så hemskt mycket om inte smuts syns bäst på rosa. hon är en s.k. klätterapa i ballerinakjol.

  SvaraRadera
 6. Mamma och Saija: ja!

  Lotta: Tack detsamma!

  Peppe och Lina: Det är mycket man får äta upp när man blir förälder. Jag har gett upp min "flickor skall inte bara ha rosa, glittriga kläder"-kampanj och bestämt att huvudsaken är att man inte hindrar barnen från att använda vissa färger eller mönster. Det är ju det som är förkastligt egentligen. Minns fortfarande med sorg en pappa som vägrade köpa blommiga solglasögon åt sin son i parfymbutiken på båten där jag jobbade förr. Han tyckte att de var för "tjejiga". Och pojken som valt ut de finaste han kunde hitta, blev utan glasögon :(

  SvaraRadera