13 mars 2010

Släktutredning

Idag har vi hälsat på min underbart bedårande brorsdotter Tova. Det var så roligt att äntligen få se henne! När min andra bror dök upp berättade Idun med stor iver: "Vet du, Jakob, vi har fått en liten liten lillasyster, hon heter Tova." Inte är det rå enkelt det här med släktband.

Caj har utropat sig till Fager Caj. (Faders svåger, alltså). Åt Mira är han Mäster. Moster och Mäster, Faster och Fager. Why not? Här i Svenskfinland har man inte -så vitt jag vet- för vana att automatiskt kalla sig t.ex. moster bara för att man råkar vara gift med en morbror? Då måste man hitta på nya benämningar.

3 kommentarer:

 1. det är sant: det finns en massa personer i barnens innersta krets som det inte finns vettiga etiketter att klistra på: hos oss finns många representanter av generationen ovanför mor- och farföräldrar fortfarande med i bilden. det blir hiskeligt många mommon och fammon hit och dit som det inte finns några namn för. man kan ju t ex inte kalla både min och makens mommo för gamlamommo? det blir ett förvirrande mischmasch av förnamn och andra tillfälliga titlar.

  SvaraRadera
 2. Ahh, undersköna benämningar!

  SvaraRadera
 3. komiskt att läsa om det här strax ovanför bilden i inlägget här under. där mäster fager gömmer ansiktet i händerna.

  men härliga titlar!

  / hanna k

  SvaraRadera