24 mars 2010

Skrivkramp

Jag har lidit av skrivkramp den här veckan. Jag vet att det bara är att jobba på, men det är högst otillfredsställande att skriva sånt som blir dåligt. Självförtroendet flyger sin kos och jag är övertygad om att det bara är på tur jag lyckats få ihop detta manus. Idag piskade jag mig lite till, trots att jag redan skickat in ett par alternativa versioner på inledningen till min bok. Jag var inte nöjd med det jag åstadkommit hittills och skrev ytterligare en version. Och det lönade sig. Nu känns det mycket bättre. Om min redaktör/förläggare (vet inte hur hon vill bli titulerad) också är nöjd betyder det att boken är klar, Jipii! Dessutom är min vän Joanna -som illlustrerar boken- så småningom klar med sitt jobb och det blir så fint, så fint. Jag undrar hur det kommer att kännas att hålla boken i handen. Det är ett bra tag tills, men jag undrar ändå.

6 kommentarer:

 1. åh, jag förstår dej. IFALL mitt manus blir antaget någonstans hade jag bara hoppats att aldrig mer behöva ägna det en tanke. så säg inte att man måste fortsätta ännu efter det... :)

  SvaraRadera
 2. O ja! Tre ordentliga genomgångar har det blivit, jag har nästan skrivit om hela boken sen jag lämnade in manuset. Inte mig emot. Tur att jag inte var förfärligt fäst vid det från början, det har blivit oerhört mycket bättre. Men det har mest handlat om ordval, upprepningar, logik i händelseförloppet och sånt, de har inte krävt att jag skall ändra på berättelsen i stort (fast det har jag gjort frivilligt, nu då jag en gång fick chansen) Jag har lärt mig enormt mycket! Kanske du slipper hela den processen och får glida igenom med bara ett "ja tack" från förlagets sida, men om inte så behöver det inte var så hemskt.

  Och skicka in manuset till Schildts, så är vi på samma förlag :)

  SvaraRadera
 3. schildts är nog mitt förstahandsval! sen får jag väl trappa ner, och slutligen twittra ut skiten och inte annat! :)

  SvaraRadera
 4. Oj va nyfiken jag blir på hur den ser ut och vad du skrivit. Hur länge ungefär måste vi nyfikna själar vänta?

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Jag ville bara säga att jag tycker om att läsa din blogg! Har just hittat hit och stormtrivs :)

  Har annars surfat omkring en hel del på sybloggar (eftersom jag mitt i allt i hemmammammavärlden upptäckt att det faktiskt är helt roligt att sy - en ny färdighet för mig) och tycker att det är roligt med en blogg som är kreativ på flera plan än ett!!

  AM

  SvaraRadera
 6. Lina: ni nyfikna själar får vänta till september, då kommer boken ut. Jag är livrädd och jätteivrig på samma gång, den kan ju bli sågad.

  AM: vad skoj att flera hittat hit, välkommen att läsa och kommentera så mycket du vill :)

  SvaraRadera